A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Μέχρι να ανέβει το άλλο......
1280 αναγνώστες
Τρίτη, 25 Μαρτίου 2008
19:26

Αργεί πάρα πολύ το βίντεο που σας υποσχέθηκα.....Το μέγεθος του είναι 55 λεπτά και ....1,15GB!!!!!

Μέχρι λοιπόν να ανέβει στο Google,αν ανέβει....,έφτιαξα μια μικρή ανάλυση της ΙΝΛΟΤ,όπου έχει ενσωματωθεί στο διάγραμμα και η φόρμουλα του φίλου alexan_e,τον οποιο και ευχαριστώ θερμότατα.

H φόρμουλα νομίζω οτι λειτουργεί σωστά.Την βάζετε στα highlights του expert advisor και χρωματίζει τις μπάρες.

www.youtube.com/watch

Σχετικές μετοχές:
ΙΝΛΟΤ
Σχόλια

25/03 21:44  verdadeiro
Μέχρι να ανέβει το άλλο...

Προσεχε πως τα γραφεις Ανδρεα..

Χρηζουν παρεξηγησεως..χα-χα
25/03 23:33  boby
Φίλε Ανδρέα, στο διάγραμμα της ΙΝΛΟΤ,αν η κίνηση είναι ανοδική όσο οι μπάρες είναι πρασινες, τότε θα έχουμε ζημιογόνες LONG κινήσεις την 6/3 και πιθανα την 22/3, αν παίρνουμε θέση την επομένη που εφαρμόζουμε το στοπ.Το δικό μου το metastock βγάζει κόκκινη κουκίδα την 20/2 αν και έχει το ιδιο χαμηλο 12,82 με την 22/2.
25/03 23:38  boby
Στο προηγούμενο σχόλιο έγραψα λάθος, το σωστό είναι 6/3 και πιθανά την 12/3
26/03 00:01  Α45
Φίλε boby,να τα πάρουμε ενα ενα?

Κατ' αρχάς,την 20/2 κακώς σου βγάζει low swing point.Δεν σχηματίζεται τέτοιο σημειο,ακριβως διοτι την 22/2 εχει το ίδιο χαμηλό.Εχεις εφαρμόσει την δική μου φόρμουλα,η κάποια δική σου? Διορθωσε το,σε παρακαλώ.

Την 12/3 δεν θα έχουμε ζημιογόνα κίνηση,διοτι εφ' όσον η μπάρα της 3/3 στοπαρίσθηκε την 6/3,δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε νεα κίνηση long αν δεν παρουσιασθεί νεο high swing point,δεν παραβιασθεί το υψηλό του,κλπ.Εχω τονίσει πολλές φορές οτι μονο μια κινηση επιτρέπεται μετα απο κάθε breakout.

Τωρα,για την κίνηση της 3/3 που στοπάρεται την επομένη 6/3.ΝΑΙ μεν αλλά...και εξηγούμαι: κάποιος που θα εκανε την long κινηση της 6/2 (ενεργοποιηση την 7/2) και θα ακολουθούσε το trade management που έχουμε δοσει,παίρνει το πρώτο profit target την 14/2,το 25% στοπάρεται την 28/2 και το τελευταίο 25% την 29/2,με χαμηλό 12,12,όσο δηλαδη και το σημειο εισόδου (breakeven).

Συνεπώς,την 3/3 δεν μπορεί να κάνει κίνηση,διοτι δεν εχει δημιουργηθεί high swing point που να παραβιασθεί,ΜΕΤΑ την εξοδό του απο την κίνηση...

Κάποιος βέβαια που δεν εχει κάνει την κίνηση της 6/2 και είναι flat,ναι θα εκανε την κίνηση και θα " στοπαριζόταν" την επόμενη συνεδρίαση...

Βλέπεις? οι κανόνες του συστήματος είναι αυστηροί,αλλά τις περισσότερες φορές (ασφαλώς οχι ολες...) σε γλυτώνουν απο κακοτοπιές...

Ευχαριστω για τις παρατηρήσεις.
26/03 00:37  pakom
Θαυμάσια! Λοιπόν, αφού τα κατάφερα κι εγώ ακόμα, που μόλις χτές πρωτοήρθα σε επαφή με το Meta, να περάσω τις φόρμουλες τις δικές σου, Ανδρέα, για τα swing points και για το χρωματισμό των μπαρών του φίλου alexan_e, δεν πιστεύω να είναι τόσο δύσκολο να γίνει ένα μικρό βήμα ακόμα και να μαρκαριστoύν και οι set-up bars με πιο έντονο χρώμα, πράσινο(long) ή κόκκινο(short).Εγώ δεν έχω ακόμα τις γνώσεις προγραμματισμού γι΄αυτό.
26/03 00:46  boby
Φίλε Ανδρέα, σ'ευχαριστώ για τις εξηγήσεις σου και το χρόνο που διαθέτεις αφιλοκερδώς, με μόνη ικανοποίηση ότι βοηθάς κάποιους, και μάλιστα αγνώστους. Από metastock δεν ξέρω πολλά,την φόρμουλα που χρησιμοποιώ ( Profitunity - Bill williams ) την βρήκα στον Expert Advisor έτοιμη, μέχρι τώρα δεν έχω διαπιστώσει άλλη διαφορά από αυτα που έχεις κατεβάσει.
26/03 01:02  pakom
Νομίζω, ο boby πρέπει να χρησιμοποίησε όχι τις δικές σου φόρμουλες, αλλά τον expert advisor "Profitunity-Bill Williams" γιατί αυτός πράγματι κακώς μαρκάρει στην ΙΝΛΟΤ την 20/2/08 ως low swing point, ενώ τα υπόλοιπα τα μαρκάρει σωστά.
26/03 01:05  pakom
Με πρόλαβε, ο boby.
26/03 01:08  Α45
Η ομάδα δουλεύει στο φούλ,ξενυχτάει για σας...Pakom,ολα θα γίνουν,όμως εχω να πω 2 πράγματα:

Πρώτον,καλές είναι οι φόρμουλες και τα χρώματα,αλλά δεν υποκαθιστούν την πειθαρχία,το σωστο risk management και την συνετή διαχείριση μιας κίνησης...Αν δηλαδή αυριο κάποιος φίλος επειδή θα δει πράσινη μπάρα παει και αγοράσει μια μετοχή με ολα του τα λεφτά και πάρει και "αερα",μην ρίξει μετά το φταίξιμο σε μένα...οκ?

Δεύτερον,σε οτι αφορά εμένα,βλέπετε οτι δίνω οτι μπορώ και οσοι μου στείλατε προσωπικά μηνύματα,πήρατε νομίζω ολοι απαντηση και γρήγορα.Ομως,οταν πρόκειται για δουλειά αλλου,εγω δεν πρόκειται να δόσω τίποτα αν δεν πάρω την εγκρισή του...και ο νοών νοείτω...

Φίλε boby,ο Bill Williams και η κόρη του υπήρξαν δάσκαλοι μου για πολλά χρόνια.Τους εχω φτιάξει και φόρμουλες για τις divergent bars που χρησιμοποιουν στο τελευταίο τους βιβλιο και στα σεμινάρια που κάνουν τώρα.Ομως,στο Metastock εχουν παραχωρήσει μονον τις πιο απλές φόρμουλες που έχουν.Ακριβως επειδή είναι δωρεάν...Συνεπώς,μπορεί και να μην είναι πλήρεις...
26/03 03:36  pakom
Όσοι παρακολουθούμε απ΄την αρχή αυτή την προσπάθεια δεν έχουμε αμφιβολία ότι οι κανόνες, η πειθαρχία και ο ορθολογισμός που προσπαθείς να μας περάσεις σαν φιλοσοφία και τακτική είναι προϋποθέσεις για την αποφυγή ζημιών σάν πρώτο ζητούμενο και όχι για να δώσουν βεβαιότητα κέρδους. Για τα κέρδη υπάρχουν μόνο πιθανότητες και αν ενεργεί κανείς έχοντας τις πιθανότητες ελαφρώς με το μέρος του, τα κέρδη κάποτε θα έρθουν αργά και σταθερά, αρκεί να κάνει όσο πιο πολλές κινήσεις προσφέρονται βάσει αυτής της μεθοδολογίας. Από κατασκευής της είναι προσεκτική και συντηρητική και είναι σαφές πως για τζόγο δεν προσφέρεται. Ελπίζω κανείς να μην έχει την αφέλεια να ρισκάρει βάσει χρώματος. Νομίζω έχεις κάνει σαφές ότι η προσφορά σου είναι καθαρά εκπαιδευτική για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ορθολογικής διαχείρησης ρίσκου και πράξεων. Τώρα μετά από τόσα κείμενα, τόσες ώρες ομιλίας με λεπτομερή και προσεκτική διατύπωση, διαγράμματα, βίντεο κλπ. κάποιος δεν κατάλαβε τίποτα, τί να πώ ?
11/02 03:05  kostisx
Γεια σας και από εμένα,
αν και παλιό το άρθρο το βρήκα ενδιαφέρον αλλά δεν μπόρεσα να βρω την φόρμουλα του φίλου alexan_e αλλά ούτε και το βίντεο στο google η στο utube εάν το ανεβάσατε.μπορείτε να βοηθήσετε?
Ευχαριστώ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
12 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις