A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


20-03-2008
651 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2008
01:55
Σχόλια

21/03 10:15  boby
Κατ' αρχήν σ΄ ευχαριστώ για την προσφορά σου, ειδικά σε ανθρώπους σαν εμένα που συνήθως δεν εφαρμόζω κανόνες. Παρατηρώντας την εφαρμογή του συστήματος σου σε ημερήσιο διαγραμμα παρατήρησα ότι μερικές φορές η μετοχή ή ο δείκτης ανοίγει προς την κατεύθυνση που θέλουμε, αλλά με gup.Παράδειγμα το διάγραμμα του FTSE στις 12/3 ετοιμαζόμαστε για πωλητική θέση στις 2084 μονάδες περίπου, την 13/3 ανοίγει 2065 το οποίο είνα και υψηλό ημέρας. Κανονικά δεν μας δίνει την δυνατότητα να πάρουμε θέση. Τό θέμα είναι αν μπορούμε να πάρουμε θέση στο άνοιγμα, αν το περιβάλλον, διεθνή χρηματηστήρια κτλ μας προδιάθεταν για το gup. Υποτίθεται ότι δεν έχουμε πωλητική θέση μέχρι της 12/3/08.
21/03 11:19  Α45
Πολύ σωστή η πρατήρησή σου αγαπητέ φίλε.Τώρα κοίταζα το διάγραμμα στο οποίο αναφέρεσαι.Λοιπόν,ασφαλώς και ανοίγουμε θέση παρά το πτωτικό gap.Εχει παραβιασθεί το χαμηλό της setup bar,αρα θα πάρουμε θέση.Καμμία σχέση δεν έχει το διεθνές περιβάλλον και ολα τα υπόλοιπα.
Η μόνη διαφορά είναι,οτι επειδή,λόγω του πτωτικού gap εχουμε αυξημένο τεχνικό ρίσκο,θα κάνουμε την κίνηση μας είτε στο άνοιγμα,είτε οπου μπορέσουμε,αλλά θα αναπροσαρμόσουμε ανάλογα το ΜΕΓΕΘΟΣ της θέσης μας,ώστε να αναταποκρίνεται στο αυξημένο τεχνικό ρίσκο.Δηλαδή,σε κάθε περίπτωση,το οικονομικό ρίσκο της κινησης θα παραμείνει σταθερό,κάτω του 2% του κεφαλαίου που διαθέτουμε.
21/03 11:25  manos_
Φίλε Ανδρέα,

Συγκαρητήρια για την πολύ συστηματική δουλειά σου. Αν και σε πρώτη φάση δεν βρίσκω να ταιριάζει το σύστημά σου στο επενδυτικό προφίλ ρίσκου μου,εντούτοις βρίσκω πολύ χρήσιμα τα σχόλιά σου και τον τρόπο δουλειάς που δείχνεις.
Αναφορικά με τη συνεδρίαση της Πέμπτης θα ήθελα τη γνώση σου στο ακόλουθο θέμα:
Είχα ανοίξει θέση long 1954 στο FTSE λήξης Μαρτίου την οποία και δεν έκλεισα. Στην ανάλυση που μου έστειλε η Χρηματηστηριακή μου φαίνεται ότι η θέση εκκαθαρίστηκε στα 1968,77 (και έτσι είχα ένα ανέλπιστο μικρό κέρδος). Ξέρεις πώς προκύπτει αυτό το 1968,77 σαν τελική τιμή εκκαθάρισης?

Φιλικά
Μάνος
21/03 11:47  Α45
Εύκολο...πήγαινε στο site που σου δείχνω,είναι το επίσημο site του ΧΠΑ.Εκεί θα δεις τι τελικές τιμές εκκαθάρισης και για τον FTSE20 είναι πράγματι η τιμή που αναφέρεις.

www.adex.ase.gr/

Το πως προκύπτει η τιμή αυτή,ενώ ο δείκτης είναι σημαντικά χαμηλότερος,δεν γνωρίζω...Φτηνά την γλύτωσες πάντως...Βέβαια,αν ρωτήσεις την χρηματιστηριακή σου,θα σου πουν πως προκύπτει αυτή η τιμή εκκαθάρισης.Μπορεί να είναι κάποιος μέσος όρος...
21/03 12:01  ArTaXiA
Η τιμή εκκαθάρισης (settlement price) της λήξης των παραγώγων είναι η τιμή στην οποία γίνονται οι δημοπρασίες στον υποκείμενο δείκτη σε τυχαίο χρόνο μεταξύ των 13.45 και 14.00 στην ημέρα της λήξης. Πρόκειται περί του ιδίου αλγόριθμου που προσδιορίζει και το καθημερινό ημερήσιο κλείσιμο του δείκτη.

Το τεχνητά υψηλό κλείσιμο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την κίνηση του DAX εκείνο το τέταρτο, το οποίο έδωσε προς στιγμήν την ψευδή εντύπωση πως ο δείκτης θα μηδένιζε.

Δυστυχώς για τους "αγορασμένους" ο DAX "έψαχνε" κι εκείνος καλό settlement (που γινόταν λίγο μετά τις 14.00) και μόλις έληξαν κι εκεί τα παράγωγα τον πήρε και τον έριξε και μαζί με αυτόν και την Αθήνα.
21/03 12:10  manos_
Ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία. Ήμουν πραγματικά τυχερός.
Τώρα που το σκέπτομαι ίσως είναι και μια ευκαιρία για "σίγουρο" κέρδος σε τέτοιες περιπτώσεις, εάν η τελική τιμή εκκαθάρισης προκύπτει από κάποιο μαθηματικό τύπο μέσων όρων.

Μάνος
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
12 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις