A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Ψυχραιμία......
671 αναγνώστες
Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2008
17:17

Τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών,γνωστά άλλωστε απο το παρελθον,δεν προξενούν ασφαλώς καμμία έκπληξη σε όσους έχουν μακρά χρηματιστηριακή εμπειρία και έχουν ζήσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν.

Οταν οι αγορές ανεβαίνουν όλοι είναι ευχαριστημένοι.Τα πορτοφόλια φουσκώνουν,η αισιοδοξία κυριαρχεί παντού,η αυτοπεποίηθηση ειδικών και μη τονώνεται και η απληστία κάνει δειλά δειλά την εμφάνισή της.Μαζι με αυτήν κάνουν βέβαια εντονη την εμφάνισή τους οι διάφοροι "ειδήμονες",οι παντός είδους "προφήτες",οι συγχρονοι γκουρού.

Η εικόνα αλλάζει άρδην βέβαια όταν έρχεται η ώρα της πτώσης,όπως είναι η τρέχουσα περίοδος.Ειδικά οταν η πτώση είναι απότομη και συμπαρασύρει δικαίους και αδίκους.Τότε είναι που κυριαρχεί ο πανικός,η απογοήτευση,τα νεύρα.Οι διάφοροι γκουρού τρέχουν να κρυφτούν,καινούργιοι ειδήμονες εμφανίζονται που προβλέπουν με "ειδικά" εργαλεία,συμπεριλαμβανομένης ενίοτε και της αστρομαντείας .... το τέλος της πτώσης,οι δε απελπισμένοι επενδυτές ψάχνουν απεγνωσμένα χείρα βοηθείας,τηνοποία ενίοτε χρυσοπληρώνουν κιόλας.....Οταν βέβαια σπάνε το ένα μετά το άλλο τα επίπεδα Fibbonacci και οι στηρίξεις,όταν τα κύματα Ελλιοτ αποδεικνύονται μακρύτερα (προς τα κάτω....) των μετρήσεων,όταν οι αμετανόητοι τζογαδόροι δέχονται τα αναπόφευκτα margin calls,τότε τα πράγματα ξεφεύγουν απο τον έλεγχο.....

Απο την αρχή της δημιουργίας αυτού του blog,τονίσαμε την ανάγκη ύπαρξης επενδυτικού σχεδίου και την ανάγκη της πιστής εφαρμογής του.Ενός σχεδίου που πρώτα θα λαμβάνει πρόνοια για το χειρότεο και μετά θα "ονειρεύεται" το καλύτερο.Οσοι μας άκουσαν,όσοι μπήκαν στον κόπο να καταστρώσουν ένα τέτοιο σχέδιο,είναι όρθιοι σήμερα.Ενδεχομένως κατέγραψαν κάποιες ζημιές,αλλά λογικές και ελεγχόμενες ζημιές.Εχουν το κεφάλαιό τους στην θέση του,έστω και ελαφρά μειωμένο,και βεβαίως προσδοκούν στο αύριο.Το οποίο θα αντιμετωπίσουν και πάλι με ψυχραιμία,με νηφαλιότητα,με ΣΧΕΔΙΟ!!!

Εστω και τώρα λοιπόν θα μου επιτρέψετε να συμβουλεύσω,εγώ ο ελάχιστος,όσους δεν έχουν καταστρώσει ένα σχέδιο να καθήσουν και να το κάνουν έστω και τώρα....Η ζωή συνεχίζεται και το τέλος έρχεται μόνον όταν τα παρατήσεις.Οταν παραιτηθείς.Ποτέ δεν είναι αργά....Για ορισμένους η τωρινή δυσάρεστη εμπειρία μπορεί να είναι η αρχή ενος καλύτερου αύριο.Στο χέρι τους είναι να το κερδίσουν....

Εμείς θα έχουμε σε λίγο την ανάλυση των μετοχών μας και του παραγώγου μας.....Θα αναλύσουμε το τι έγινε και θα εξετάσουμε ποιές είναι οι προοπτικές.Ευχαριστώ και πάλι για την προσοχή σας και τα καλά σας λόγια.....

Σχόλια

17/03 18:28  Rakisakis
Η ατυχία μας είναι ότι ήρθετε στο blog προσφάτως. Αλλά ας είναι . Οι μελλοντικές μας κινήσεις , με την επενδυτική τακτική που μας μεταδόσατε είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ καλύτερες. Το ευχαριστώ για την πολύτιμη προσφορά σας εννοείται..
17/03 18:55  shade
Εχετε δίκιο για το σχέδιο .
Αλλά , πιστεύω, οτι δεν είναι ακόμα η ώρα του , τουλάχιστον για μένα που δεν παίζω παράγωγα .
Εχω ζήσει το τελευταίο κομμάτι μιας ανόδου , μιά πτώση και μια άνοδο με διαφορετικά χαρακτηριστικά από την προηγούμενη . Η πτώση σίγουρα θα είναι διαφορετική . Ελπίζω να είμαι επιτέλους σοφότερη και στην άνοδο που θάρθει , όταν έρθει.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
21 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις