A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Συνέδριο του ΣΕΔ και κατάσταση της Ελληνικής αγοράς
5517 αναγνώστες
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
16:22

Ημουν χθες στο συνέδριο του ΣΕΔ,στον οποιο είμαι μελος του ΔΣ εδω και πολλά χρόνια,και χάρηκα γιατί συνάντησα παλαιούς και καλούς φίλους....
Το συνέδριο σημείωσε μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή πολλών ανθρώπων της αγοράς,επενδυτών και φοιτητών,εδω είναι το ευχάριστο και ελπιδοφόρο,απο Οικονομικά Πανεπιστήμια.

Το συνέδριο έγινε στο καινούργιο Electra Palace,στην οδό Μητροπόλεως,ένα πραγματικό στολίδι για την Αθηνα.Αλλη μια αποδειξη για το τι είναι ικανή να πετυχει η ιδιωτική πρωτοβουλία.......

Οπως το περίμενα,οι συζητήσεις είχαν ως επίκεντρο την κακή κατάσταση της Ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς,το μειωμένο ενδιαφέρον,τους ισχνούς τζίρους και την δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι χρηματιστηριακές εταιρείες.......10.000 ενεργοί κωδικοί,με τους 2.000 απο αυτούς να κάνουν πάνω απο 2 πράξεις τον μήνα !

Θα ξαναπώ,για αλλη μια φορά,όπως κάνω εδω και πολλά χρόνια,ότι η ενασχόληση με το χρηματιστήριο δεν είναι ούτε τζόγος,ούτε διασκέδαση,ούτε χώρος εύκολου και γρήγορου πλουτισμού.Είναι μια ΔΟΥΛΕΙΑ,μία πολύ δύσκολη και απαιτητική δουλειά,που απαιτεί αφοσίωση,προσπάθεια,πειθαρχία και επιμονή.

Μία δουλειά με μεγάλο βαθμό ελευθερίας και τεράστιες δυνατότητες ανταμοιβής........μια δουλειά όμως,καθόλου εύκολη που απαιτεί υπομονή,συστηματική μελέτη,πολλές ώρες μπροστά στο ταμπλό και πίστη στο τελικό αποτέλεσμα,ώστε αυτό να είναι το προσδοκώμενο.

Οποιος πιστευει ότι μπορεί να κερδίζει στις αγορές διαβάζοντας αναλύσεις,ακολουθώντας φήμες,η συμβουλές "ειδικών",θα δει συντομότατα το κεφάλαιό του να εξανεμίζεται......Οποιος πιστευει ότι παρακολουθώντας ενα δίωρο σεμινάριο,η διαβάζοντας ενα βιβλίο τεχνικής ανάλυσης θα γίνει πλούσιος,είναι πολύ μακριά απο την πραγματικότητα.....

Και για να αναφερθώ και λίγο στους λεγόμενους "επαγγελματίες" της αγοράς,όποιος πιστευει ότι κάνοντας αγρα πελατών μέσω του ιντερνετ,η μέσω του facebook,υποσχόμενος μη ρεαλιστικές αποδόσεις,και διαχειριζόμενος τα λεφτά των πελατών του με εναν δείκτη,η εναν ταλαντωτή που βγαζει κόκκινα και πράσινα βελάκια,δεν θα σταδιοδρομήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στον χώρο αυτον.........

Οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι Ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρείες είναι αθλιες,τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας,όσο και σε επίπεδο προμηθειών και εξόδων.Για να μην μιλήσω για το επίπεδο των επενδυτικών συμβουλών,γιατί εκει τα πράγματα είναι τραγικά.

Λυπάμαι αν με όλα αυτά στεναχωρώ κάποιους φίλους χρηματιστές,η κάποιους φίλους επενδυτές/traders,που άλλα νόμιζαν,άλλα ονειρευτηκαν και άλλα βρήκαν.

Η λύση είναι προσφορά καλών και ποιοτικών υπηρεσιών απο τους πρώτους και πολλή,μεθοδική και συστηματική δουλειά,ρεαλιστικές προσδοκίες,υπομονή και επιμονή για τους δεύτερους.......

Καλές γιορτές να έχουμε...με υγεία για όλους.

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
8 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις