A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Επεξηγήσεις
1024 αναγνώστες
Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2008
21:40

Οταν ξεκίνησα να γράφω αυτή τη σειρά των άρθρων,ήξερα οτι το εγχείρημα δεν θα ήταν εύκολο.Για πολλούς λόγους.Πρωτον διότι πολλοί επενδυτές δεν είναι συνηθισμένοι (για να το πώ κομψά...) να διαβάζουν,να μελετούν.Εχουν μάθει,η τους έχουν μάθει,οτι ενασχόληση με το χρηματιστήριο σημαίνει "παίρνω το πρωί τον κολλητό μου και τον ρωτάω ποιό χαρτάκι θα τρέξει σήμερα".....Δεύτερον,διότι ο γραπτός λόγος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.Εχει το πλεονέκτημα οτι μπορείς να διαβάσεις ένα κείμενο με άνεση όσες φορές θέλεις,αλλά εχει κα ιτο μειονέκτημα ότι αν δεν καταλαβαίνεις κάτι δεν έχεις την δυνατότητα του άμεσου διαλόγου με τον άλλον.

Εχοντας λοιπόν υπ' όψιν αυτές τις δυσκολίες,προσπάθησα να παρουσιάσω το trading plan με τρόπο απλό,αναλυτικό και ευκολονόητο.Ισως και να σας κούρασα μακρυγορώντας σε κάποια σημεία.Ομως,ο σκοπός ήταν κα ιείναι να παρουσιάσω κάτι που θα μπορεί να το εφαρμόσει μόνος του ο οποιοσδήποτε,χωρίς σπουδαίες γνώσεις τεχνικής ανάλυσης και χωρίς ακριβό και πολύπλοκο software.Πολλοί φίλοι,καλοί γνώστες της τεχνικής ανάλυσης και έμπειροι traders,σχολίασαν τα άρθρα ως καλά μεν αλλά "παιδικά".Αυτά λοιπόν τα "παιδικά" είναι τα καλύτερα,διότι αυτά δουλεύουν!!! Οσοι με ξέρετε,γνωρίζετε οτι θα μπορούσα με την ίδια άνεση να γράψω συσνόητα και πολύπλοκα άρθρα περί τεχνικής ανάλυσης,άρθρα που θα ενδιέφεραν ελάχιστους,και το κυριότερο θα ήσαν ανεφάρμοστα.......

Γι' αυτό λοιπόν στεναχωριέμαι όταν βλέπω οτι κάποιοι φίλοι δεν κατάλαβαν το trade που έδωσα σήμερα,προφανώς διότι δεν διάβασαν προσεκτικά την θεωρία,η διότι δεν έχουν διαθέσιμο το διάγραμμα του συμβολαίου.Κατ' αρχάς εγώ μίλησα μόνον για είσοδο και παρεπιπτόντως είπα οτι και οι 2 κινήσεις πήγαν καλα.Δεν μίλησα για έξοδο.Και δεν μίλησα,διότι πολύ απλά δεν έχω ακόμα αναφερθεί στα άρθρα μου για τις τεχνικές εξόδου.Εχω αναφερθεί στα άρθρα περί διαχείρισης του ρίσκου οτι η έξοδος απο μία θέση γίνεται σε 1 ως 3 στάδια,αλλά δεν έχω ακόμα αναφέρει τις αντίστοιχες τεχνικές.Δεν βοηθάει και ο τρόπος που μπαίνουν τα διαγράμματα σαν εικόνες.....

Εν πάσει περιπτώσει,θα αναφερθω αργότερα στην διαχείριση μίας κίνησης σε νεο άρθρο.Θα κάνουμε και παραδείγματα.Λίγη υπομονή......

Σχόλια

18/02 21:49  TRADEXM
Δεν φαίνονται καλά οι εικονες φιλτατε Α45. Θεώρησα ότι ήταν κλείσιμο το κάτω σημείο.
18/02 21:59  Α45
Το ξέρω αγαπητέ φίλε.Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει σε αυτό το σημείο,ευπρόσδεκτο...Διότι,χωρίς καθαρά διαγράμματα είναι δύσκολο να δείξω αυτά που θέλω.
18/02 22:11  TRADEXM
Λοιπον ακου: Εχεις το σμε στο meta.
Mικραίνεις το γράφημα στην οθόνη σου, περίπου στο 1/4 της οθόνης οθόνης σου.
Το αποθηκευεις σε png αρχείο στην επιφάνεια εργασιας.
Υστερα Στη σελίδα του μπλοκ σου πατάς το κιτρινο κουμπί (εισαγωγή μεταβολή εικόνας) αποστολή, αναζητηση (τσεκαρεις την εικονα) υστερα αποστολη στον διακομιστη και η εικόνα μπαίνει στο πλαίσιο. Προτιμάς να είναι η εικονα σε 650χ480. Καλή συνέχεια.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
19 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις