A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Trading plan - Μέρος 9ον (συνέχεια)
1209 αναγνώστες
Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2008
23:40

Οπως είχα προβλέψει,το διάγραμμα που έβαλα δεν παρουσιάζεται ολόκληρο,αλλά για τις ανάγκες των πρώτων βασικών εννοιών,καλό είναι.....

Σε όσα ανέφερα προηγουμένως για τα swing points,θέλω να συμπληρώσω ότι προφανώς για να "τεκμηριωθεί" ένα swing point πρέπι να συμπληρωθούν και οι 2 επόμενες bars μετά απο αυτήν που το περιέχει.Αυτό δεν μας εμποδίζει καθόλου στην διαδικασία,όπως θα διαπιστώσετε.Επίσης,αν έχουμε 2 συνεχόμενες bars με το ίδιο Η η L,τότε προφανώς ο σχηματισμός χρειάζεται συνολικά 6 bars για να συμπληρωθεί.Θα δούμε παραδείγματα στην συνέχεια.

Η φιλοσοφία της τεχνικής αυτής είναι ότι όταν ξεκινάει μία νέα τασική κίνηση,ένα πολύ καλό σημείο εισόδου στην κίνηση αυτή είναι η πρώτη διόρθωση.Αν θέλουμε να μας παρακολουθούν και οι πιστοί της θεωρίας του Ελλιοτ,θα μπορούσαμε απλοικά να πούμε ότι η πρώτη διόρθωση είναι το κύμα 2 σε μια impulse move των 5 κυμάτων.Μην ανησυχείτε,αυτή θα είναι και η μοναδική αναφορά μου στην θεωρία αυτή.Σας υποσχέθηκα ένα σύστημα ΑΠΛΟ,χωρίς πολύπλοκα τεχνικά εργαλεία,χωρίς δείκτες,ταλαντωτές,κλπ.Αυτή η υπόσχεση θα τηρηθεί στο ακέραιο....

Πως ξέρουμε κατ΄ αρχάς ότι πρόκειται για νέα τασική κίνηση? κατ' αρχάς,θέτουμε ως πρώτη προυπόθεση να έχει προηγηθεί αξιόλογη τασική κίνηση αντίθετης φοράς.Και αυτό εξασφαλίζεται απο την απαίτηση που θέτουμε να έχει προηγηθεί αντίθετη κίνηση με τουλάχιστον 2 υψηλότερα (η χαμηλότερα) swing points.Για παράδειγμα,αν πρόκειται για ανοδική κίνηση,έχουμε την απαίτηση να έχουν υπάρξει τουλάχιστον 2 συνεχόμενα υψηλότερα high swing points,χωρίς να έχει μεσολαβήσει χαμηλότερο high swing point,δηλαδή χωρίς η τάση να έχει μετατραπεί σε ουδέτερη.Εφ' όσον πληρούται η απαίτηση αυτή,η συνθήκη αυτή,τότε αρχίζουμε να εξετάζουμε την περίπτωση της αντιστροφής της τάσης.

Η αντιστροφή της τάσης πότε είπαμε ότι συντελείται? Οταν έχουμε,στην προκειμένη περίπτωση,χαμηλότερο low swing point απο το αμέσως προηγούμενο.Η αντιστροφή της τάσης,όπως την ορίσαμε εδώ,μπορεί να γίνει είτε απ' ευθείας,είτε αφού μεσολαβήσει ουδέτερη τάση.Θα δούμε παραδείγματα όλων των περιπτώσεων.

Εστω λοιπόν ότι είχαμε ανοδική τάση,και η τάση αυτή αντεστράφη,με την εμφάνιση χαμηλότερου low swing point.Εδώ μπαίνουμε σε επιφυλακή......Μετά την δημιουργία του χαμηλότερου swing point,έχουμε προφανώς bars με υψηλότερα L,σύμφωνοι?Μόλις εμφανισθεί bar με Η υψηλότερο των 2 προηγούμενων,αυτή είναι η setup bar.Μπαίνουμε short 1 tick κάτω απο το L αυτής της bar.Αν πριν ενεργοποιηθεί (trigger) η setup bar δημιουργηθεί bar με υψηλότερο Η,τότε αυτή γίνεται η νέα setup bar,και ούτω καθ' εξης.Και για να προλάβω την ερώτησή σας,μας ενδιαφέρει αν εν τω μεταξύ δημιουργήθηκε υψηλότερο high swing point,δηλαδή νέα αλλαγή της τάσης σε ανοδική? Μας ενδιαφέρει,υπό προυποθέσεις......

Προσέξτε με.Αν η setup bar που δημιουργήθηκε έχει Η που υπερβαίνει το προηγούμενο high swing point,τίθεται το δίλλημα αν πρόκειται για νέα αλλαγή τάσης σε ανοδική,η αν πρόκειται για διπλή κορυφή.Αν συμβαίνει το πρώτο πρέπει να ακυρώσουμε το setup.Αν όμως συμβαίνει το δεύτερο,η καλύτερή μας......Εξετάζουμε 2 πράγματα: πρώτον,αν η bar αυτή έχει υπερβεί κατά πολύ το προηγούμενο high swing point.Αυτό βέβαια,είναι κάπως υποκειμενικό.Παράλληλα όμως εξετάζουμε αν το κλείσιμό της είναι  κοντά στο Η η στο L.Αυτό δεν είναι καθόλου υποκειμενικό....Αν λοιπόν η bar αυτή έχει υπερβεί το προηγούμενο high swing point και κλείσει κοντά στο Η,τότε ακυρώνουμε το setup.Μπορεί να κάνουμε λάθος,αλλά θέλουμε να έχουμε ξεκάθαρους κανόνες.Αυτό προέχει....Αν η bar κλείσει χαμηλά,ισχύει το setup.Αν και αυτή η bar δεν ενεργοποιηθεί,και υπάρξει bar με υψηλότερο Η,ακολουθούμε την ίδια τακτική.Κατανοητό?

Θα κάνουμε πολλά παραδείγματα και θα εξετάσουμε διάφορες περιπτώσεις.Εκείνο που πετύχαμε βάζοντας απλούς και ξεκάθαρους κανόνες είναι να έχουμε ένα setup με εξαιρετικές πιθανότητες επιτυχίας και παράλληλα να εξαλείψουμε κάθε ίχνος αμφιβολίας σχετικά με το ποιά κίνηση πρέπει να κάνουμε.Αμφιβολία που πάντα έχει ένας trader που χρησιμοποιεί Ελλιοτ,και αναγκάζεται να αναθεωρεί κάθε τόσο τις μετρήσεις του.

Αυτό το entry setup πέρα απο εξαιρετικές πιθανότητες επιτυχίας,έχει και χαμηλό ρίσκο.Γιατί? Διότι,το αρχικό stop-loss είναι πάντοτε 2 ticks πάνω απο το Η της setup bar.Ουσιαστικά δηλαδή ρισκάρουμε (τεχνικά) μία και μοναδική bar.

Ολοκληρώνοντας το άρθρο αυτό να πούμε ότι η τεχνική αυτή ισχύει για οποιοδήποτε time frame.Ολη μας η κίνηση θα γίνει και θα εξαντληθεί σε ένα time frame,πλην της περιπτώσεως μεγάλου κέρδους,οπότε όπως ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο,θα πάμε σε μικρότερο.Θα το δούμε αυτό στην συνέχεια.

Σχόλια

20/02 00:06  xrhma
Πολύ καλή δουλειά.
Δουλεμένη αρκετά.
Ολοκληρωμένη.
Αρκετά καλή παρουσίαση.
Θα τη δοκιμάσω σίγουρα!

Επιφυλλάσσομαι για απορίες και ενστάσεις :-)

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια
και Καλή Συνέχεια!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
19 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις