A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Trading plan - Μέρος 9ον
1131 αναγνώστες
Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2008
22:35

Ξεκινάμε λοιπόν την παρουσίαση του τεχνικού συστήματος.Θέλω κατ' αρχάς να παρακαλέσω για την επιείκιά σας με τα διαγράμματα,διότι δεν έχω ακόμα εξοικειωθεί με την διαδικασία.Πάντως,τα διαγράμματα είναι απο το Metastock,οπότε όποιος θέλει τα εξετάζει απο το δικό του πρόγραμμα.

Να παρακαλέσω επίσης και για κάτι ακόμα....Παρακολοθείστε με υπομονή την συνολική παρουσίαση του συστήματος,θα καλυφθούν όλες οι περιπτώσεις,και δεχθείτε το η απορρίψτε το ΩΣ ΕΧΕΙ.Μην κάνετε το λάθος που κάνουν πολλοί,και εγώ ανάμεσα σ' αυτούς,,,,να παίρνουν ένα σύστημα και να επιχειρούν να το μεταβάλλουν,η να το "βελτιώσουν".Να ξέρετε ότι την προσπάθεια αυτή την έχει κάνει συνήθως ο ίδιος ο "εμπνευστής" του συστήματος και υποτίθεται ότι αυτό που σας παρουσιάζει τελικά είναι η καλύτερη έκδοση.Μπορούμε φυσικά να πάρουμε ιδέες απο ένα σύστημα και να φτιάξουμε στην συνέχεια κάτι δικό μας,αλλά είναι λάθος να επιχειρούμε να "βελτιώσουμε" ένα σύστημα.Το πιθανότερο είναι να το κάνουμε χειρότερο.....

Αυτό είναι ένα ημερήσιο διάγραμμα της ΕΤΕ.Ξεκινάω απο τα βασικά,για να μην αφήσω καθόλου κενά.Χρησιμοποιώ bars και όχι candkesticks,παρ' ότι πιστεύω ότι τα κεριά δίνουν καλύτερη απεικόνιση της εικόνας της αγοράς,διότι στο συγκεκριμένο σύστημα τα κεριά δεν θα προσέθεταν κάτι ουσιαστικό.

Οι πράσινες και κόκκινες βούλες που βλέπετε είναι swing points (η pivot points κατ' άλλους),και ορίζονται ως εξής:

High swing point είναι το Η μίας bar όταν αυτό είναι υψηλότερο (όχι ισο) απο τα αντίστοιχα Η των 2 προηγούμενων και των 2 επόμενων bars.Αντίστοιχα,Low swing point είναι το L μίας bar όταν αυτό είναι χαμηλότερο  (όχι ισο) απο τα αντίστοιχα L των 2 προηγούμενων και των 2 επόμενων bars.Τα σημεία αυτά μπορεί να τα συναντήσετε στην βιβλιογραφία και σαν fractal points.Συγγνώμη για την συνεχή εναλλαγή Ελληνικής και Αγγλικής ορολογίας,αλλά νομίζω ότι με τον τρόπο αυτό γίνεται καλύτερα η παρουσίαση.

Το σύστημα βασίζεται,απο τεχνικής πλευράς,στην παραδοχή ότι η τιμή παρουσιάζει ανοδική τάση όταν σημειώνονται διαδοχικά υψηλότερα high swing points.Η τάση μεταβάλλεται απο ανοδική σε ουδέτερη όταν σημειωθεί χαμηλότερο high swing point,αλλάζει δε σε καθοδική όταν σημειωθεί χαμηλότερο low swing point.

Θέλω να μου κάνετε την χάρη,να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να διαβάσετε προσεκτικά και να εξοικειωθείτε με τους ορισμούς αυτούς.Μην τους προσπεράσετε αβίαστα...Η πλήρης κατανόηση τους είναι προαπαιτούμενο για την κατανόηση του τεχνικού συστήματος.Θα συνεχίσουμε στο επόμενο άρθρο.

Σχόλια

17/02 23:18  Rakisakis
Εξαιρετική η προσπάθεια και το ευχαριστούμε το δικαιούσαι.

Υποθέτω ότι αλλάζει σε καθοδική όταν σημειωθεί ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ χαμηλότερο low.
18/02 00:25  Α45
Ευχαριστώ κατ' αρχάς για τα θετικά σχόλια.Συνιστώ και πάλι να διαβασθούν πολύ προσεκτικά τα άρθρα.Η μέθοδος δεν είναι ασφαλώς αλάνθαστη,αλλά με τους αυστηριούς κανόνες που έχει σε προστατεύει απο πολλές κακοτοπιές.

Στο διάγραμμα που έχει το άρθρο,όσο και να σου φανεί παράξενο δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ short setup.Αλλαγή τάσης υπάρχει σε 2 περιπτώσεις με συνεχόμενο χαμηλότερο low swing point,όμως δεν στοιχειοθετείται short setup,διότι δεν έχει προυπάρξει ανοδική κίνηση,σύμφωνα με τον ορισμό μας,με 2 συνεχόμενα υψηλότερα high swings.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
22 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις