A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Βασικές αρχές για επίδοξους traders/επενδυτές - πως να ξεκινήσετε σωστά (μέρος 6o)
866 αναγνώστες
Κυριακή, 24 Ιουλίου 2011
00:31

5.  Φθάσαμε στο μέσον του δεκαλόγου....Σας έχω καλά και κακά νέα...Ας αρχίσουμε με τα πρώτα.

Τα καλά νέα λοιπόν είναι δύο.Το πρώτο είναι ότι αν κατανοήσετε και μπορέσετε να εφαρμόσετε στην πράξη όσα αναφέραμε στα προηγούμενα 5 άρθρα,είσαστε ήδη μπροστά απο το 80% των υπολοίπων traders.....Να θυμάσθε,το trading δεν είναι "rocket science".Είναι το απλούστερο πράγμα στον κόσμο και ταυτόχρονα το πιο δύσκολο...αντιφατικό ίσως,100% αληθινό όμως...

Ο μεγάλος Richard Dennis,ο δημιουργός του φαινομένου των turtles την δεκαετία του 80,είχε πεί χαρακτηριστικά..."θα μπορούσα αυριο να δημοσιεύσω το σύστημά μου στην εφημερίδα,και κανένας δεν θα μπορούσε να το ακολουθήσει...".Δηλαδή,θα έθετε στην διάθεση του καθενός ένα σύστημα με απόδοση 400% το  χρόνο και πάλι κανένας δεν θα μπορούσε να το αξιοποιήσει....Να θυμάσθε...το μεγαλύτερο εμπόδιο στο δρόμο προς την επιτυχία είμαστε πάντοτε εμείς οι ίδιοι....

Το δεύτερο καλό νέο είναι ότι απο το επόμενο άρθρο θα μπούμε πλέον στα πρακτικά θέματα.Θα μιλήσουμε για τεχνικά θέματα,για διαχείριση κινήσεων,για πλατφόρμες και brokers.Θα δούμε πως διαβάζεται σωστά ένα διάγραμμα,θα συζητήσουμε πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ψυχολογία των άλλων προς όφελός μας,θα δούμε τέλος πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δικές μας αδυναμίες και να τις ξεπεράσουμε.

Τα ασχημα νέα είναι πως με την συμπλήρωση του δεκαλόγου,αρχίζουν τα δύσκολα...είπαμε και στην αρχή,το trading είναι πάρα πολύ απλό,αλλά δεν είναι εύκολο.Απαιτείται,χρήμα,κόπος,προσπάθεια και χρόνος για να φτάσει κανείς στο επιθυμητό επίπεδο.Πολλοί ξεκινούν,ελάχιστοι τα καταφέρνουν....ο λόγος? απο ένα σημείο και μετά,είμαστε αντιμέτωποι με τον ίδιο μας τον εαυτό.Ο οποίος είναι και ο πιο δύσκολος "αντίπαλος".Η εξωτερική βοήθεια πλέον δεν αρκεί.Πρέπει μόνοι μας να ξεπεράσουμε αγχη,φοβίες,προκαταλήψεις,κακές συνήθειες....πρέπει να δεχθούμε ότι στοιχεία που μας φάνηκαν πολύ χρήσιμα σε άλλες δραστηριότητές μας,είναι καταστρεπτικά για το trading.

Ας κάνουμε σήμερα,απο το άρθρο αυτό ένα πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.Ας δεχθούμε,για μιά φορά στη ζωή μας,ότι για οτιδήποτε καλό η κακό μας συμβαίνει,αποκλειστικοί υπεύθυνοι είμαστε εμείς οι ίδιοι.....γιατί? διότι,ανεξάρτητα απο το ποιός "φταίει",τις συνέπειες θα τις υποστούμε εμείς...

Εμπιστευθήκαμε τα χρήματά μας σε έναν κακό συνεταίρο και μας τα έφαγε.Αυτός μπορεί να πήγε φυλακή,αυτό όμως δεν μας έδωσε τα λεφτά μας πίσω....Εμπιστευθήκαμε την υγεία μας σε έναν κακό γιατρό και μας σακάτεψε.Αυτός μπορεί να έχασε την άδειά του,όμως την υγεία μας μπορούμε να την πάρουμε πίσω? Για να πάμε και στα πιο επίκαιρα,ψηφίσαμε κακούς πολιτικούς και κατέστρεψαν την οικονομία.Εμείς δεν θα πληρώσουμε τελικά τον λογαριασμό?

Η μη αποδοχή της ευθύνης είναι δειλία,είναι στρουθοκαμηλισμός,είναι φυγή απο την πραγματικότητα....Και μαζί με την αποδοχή της ευθύνης,έρχεται και η αποδοχή του ρίσκου....υπάρχει ένα ρητό στις αγορές..."το φοβισμένο χρήμα δεν κερδίζει ποτέ...".

Να θυμάσθε κάτι....αν καταφέρετε να επιτύχετε στο trading,το κέρδος σας δεν θα είναι μόνο οικονομικό.Θα έχετε επιτύχει να "νικήσετε" πολλούς απο τους "δαίμονες" που ταλανίζουν την ζωή σας...θα έχετε καταφέρει να βγείτε απο την διαδικασία αυτή,πολύ πιο δυνατοί,πολύ πιο συγκροτημένοι,πολύ πιο αισιόδοξοι,πολύ πιο χαρούμενοι.Τι λέτε? δεν αξίζει τον κόπο η προσπάθεια?

Σχόλια

24/07 12:52  ΜΑΡΚΟΣ-ΧΑΝΙΑ
Θουκυδίδης 460-397 π.Χ: "Η σπουδαιότερη μόρφωση του ανθρώπου είναι η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ...".
Όποιος έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει και να μαθαίνει κάθε μέρα καλύτερα τον εαυτό του κρίνοντας την κάθε του πράξη, αυτός έχει τις προδιαγραφές να γίνει ένας καλός trader και όχι μόνο. Αλλά καλός άνθρωπος στην προσωπική του και επαγγελματική του ζωή. Από το trading μαθαίνει κανείς να ζυγιάζει πολλά πράγματα στην ζωή, τους άλλους ανθρώπους, τις αγορές του, την οδηγησή του, τις επιλογές του γενικότερα καθώς και να κρίνει ορθότερα (μπορεί ψυχρότερα μεν, ορθότερα δε, καθώς τα μαθηματικά δεν γυμνάζουν το νου από συναισθήματα). Όπως έχει αναφέρει ο Ανδρέας και έχει συμπεριλάβει στο σύνολο των αρθρων του, το trading χρειάζεται ένα πολύ καλό υπόβαθρο ψυχολογίας και αντίληψης της πραγματικότητας.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις