A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Trading longer time frames
3043 αναγνώστες
Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011
13:26

Καλημέρα σε όλους,

περνάμε όλοι,η τουλάχιστον οι περισσότεροι,δύσκολες εποχές.Οχι μόνο οικονομικά,αλλά και επαγγελματικά και "κοινωνικά" θα έλεγα....Ολα όσα μάθαμε,όλα όσα ξέραμε,όλα όσα ίσχυαν για τη χώρα μας και την κοινωνία μας για δεκαετίες,είτε αμφισβητούνται,είτε ανατρέπονται....

Βεβαίως,κάποια πράγματα που έπρεπε να είχαν αλλάξει η να είχαν διορθωθεί εδω και πολλά χρόνια,αλλάζουν μέσα σε λίγες μέρες.Αυτό ασφαλώς προκαλεί ένα "σοκ" στην κοινωνία,δεν είναι λίγοι ομως αυτοί που ισχυρίζονται ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα....

Οπως βέβαια καταλαβαίνετε,ο σκοπός του αρθρου αυτού δεν είναι να διαπραγματευθεί μια εμπεριστατωμένη πολιτική η κοινωνιολογική ανάλυση.Αρκετοί άλλοι το επιχειρούν,με μεγαλύτερη η μικρότερη επιτυχία και πάντα διαβάζω με ενδιαφέρον τα αξιόλογα αρθρα.

Θα ήθελα όμως,μετά απο αρκετό καιρό να κάνω μία μικρή παρέμβαση στα θέματα του trading,γνωρίζοντας οτι αρκετοί φίλοι ασχολούνται με το αντικείμενο,αν και τα σχετικά αρθρα έχουν περιοριστεί αρκετά.Με πολλή χαρά μαθαίνω.επικοινωνώντας με φίλους,ότι αρκετοί απο αυτούς δραστηριοποιούνται με επιτυχία,είτε στην Ελληνική,είτε στις ξένες αγορές,αξιοποιώντας τις αρχές που έμαθαν και τις γνώσεις που απέκτησαν μελετώντας το home study course,η άλλα εκπαιδευτικά βοηθήματα,είτε δικά μου,είτε άλλων αξιόλογων φίλων.

Σήμερα,θα αναφερθώ σε μία πολύ εύστοχη παρατήρηση που διάβασα σε ένα σεμινάριο για το forex που έπεσε στα χέρια μου.Ενα σεμινάριο,μακροσκελές μεν (πάνω απο 7 DVD και 50 ώρες διδασκαλίας),αλλά πολύ ουσιαστικό και χρήσιμο για κάποιον που θέλει όχι απλά να μάθει μερικές τεχνικές και στρατηγικές,αλλά να μάθει τον τρόπο να βγάζει κέρδη σε συνεχή βάση στις αγορές.

Η πρώτη αρχή λοιπόν που διδάσκει ο Scott Shubert,συγγραφέας του σεμιναρίου,είναι οτι είναι καλύτερο,επικερδέστερο,ασφαλέστερο και λιγότερο αγχώδες το trading σε μεγαλύτερα time frames.Στο σεμινάριο εξηγεί αναλυτικά τους λόγους,όμως μεγάλη εντύπωση μου έκανε,και σας το μεταφέρω εδω,μία παρομοίωση που αναφέρει...."κάνοντας trading με διαγράμματα του 1 λεπτού,η πενταλέπτου,είναι σαν να οδηγείς ένα αυτοκίνητο που δεν έχει καθόλου τζάμια η καθρέφτες.Εχει μόνο μια μικρή τρύπα στο πάτωμα,για να κοιτάς το δρόμο.Δεν βλέπεις που πηγαίνεις....Είναι ασφαλής η οδήγηση με τέτοιον τρόπο?"

Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να ανταπεξέρχεστε με χαμόγελο,υπομονή και αισιόδοξη διάθεση στις δυσκολίες των καιρών.....

Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις