A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Ημερήσιος σχολιασμός συνεδρίασης
980 αναγνώστες
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010
11:11

Καλημέρα σε όλους,

σήμερα θα παρακολουθήσουμε την συνεδρίαση πιο "χαλαρά",με την έννοια ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα συνεχούς σχολιασμού και ανακοίνωσης των κινήσεων σε πραγματικό χρόνο.Λόγω κάποιων υποχρεώσεων,δεν θα παρακολουθώ συνεχώς την συνεδρίαση.

Σε κάθε περίπτωση,η γενική εικόνα δεν έχει αλλάξει.Ανοδοι σαν την χθεσινή,μόνον ως διορθώσεις της καθοδικής τάσης μπορούν να εκληφθούν προς το παρόν.Αλλωστε,όπως βλέπετε,και βραχύβιες είναι και απο όγκους δεν υποστηρίζονται.Τον δε σημερινό όγκο,ειδικά στα παράγωγα,θα τον χαρακτήριζα απελπιστικό....

Το παράγωγο του 20-αρη κινείται και παλι σε ένα πολύ στενό εύρος,κάτω απο 10 μονάδες!!! Αντιλαμβάνεστε,ότι είναι αδύνατον με τις συνθήκες αυτές να προκύψουν κέρδη....Η εικόνα στο 5-λεπτο είναι ακόμα ανοδική,όμως στο 30-λεπτο μπήκαμε πάλι σε καθοδική τάση.Υπάρχει σημαντική οικονομική ανακοίνωση στις 3:30,προσοχή λοιπόν.....

Μέχρι λοιπόν να ξεκαθαρίσει το τοπίο και όσο η τάση στο 5-λεπτο παραμένει θετική,απέχουμε και απλά παρακολουθούμε την αγορά.Στο σύστημα με τα fractals,η αγορά έχει γυρίσει σε καθοδική και ήδη έχει ενεργοποιηθεί το πρώτο σήμα short στο 680.

Για όσους ήσαν long χθές,το σύστημα έδωσε έξοδο στο 687 περίπου.

Τα λέμε σε λίγο,καλημέρα σε όλους

Σχετικές μετοχές:
FTSE ΓΔ
Σχόλια

10/06 11:35  Α45
Ο ΓΔ γύρισε θετικός,αλλά : παρατηρήστε την περαιτέρω συρρίκνωση του όγκου,παρατηρήστε ΕΤΕ και ΟΤΕ,παρατηρήστε το γεγονός ότι το παράγωγο δεν έχει ξεπεράσει,ακόμα,το χθεσινό υψηλό του...
Φυσικά δεν μπαίνουμε short,αλλά εξακολουθούμε να απέχουμε.
10/06 11:38  Α45
Επι τη ευκαιρία,παρατηρήστε ότι στο 5-λεπτο,το παράγωγο κάλυψε χθές ένα καθοδικό χάσμα που είχε αφήσει στις 7/6/2010.Αυτό το χάσμα λειτουργεί,προς το παρόν,σαν αντίσταση.
10/06 12:08  Α45
Πριν απο λίγο επικοινώνησε μαζί μου ένας φίλος,που έχει αποκτήσει το home study course,για να μου κάνει την σχετική πλάκα,και να μου πεί ότι χρησιμοποιώντας όλα τα σήματα του trading plan σε A45-RMO,είχε πολλά κέρδη χθές,ενώ σήμερα έχει πιάσει όλη την long κίνηση στο παράγωγο.
Πράγματι,το σύστημα αυτό έδωσε σήμα εισόδου που ενεργοποιήθηκε στο 680.
Του ευχήθηκα καλά κέρδη και του επεσήμανα απλώς ότι δεν υπάρχει ένας,μοναδικός και απόλυτος τρόπος να εφαρμόσει κάποιος ένα σύστημα.Το ζητούμενο είναι να έχει πειθαρχία και να μην αλλάζει τους κανόνες...
10/06 12:21  Α45
Και για να μην γίνομαι κουραστικός,θα πώ απλά ότι όσο ανεβαίνει η αγορά,τόσο μικραίνει ο όγκος και γενικότερα και στο παράγωγο.Αυτό δεν είναι στοιχείο του trading plan,παρατήρηση είναι...Παρατήρηση η οποία δικαιολογεί την απόφασή μου να μην πάρω τα long σήματα,ανεξάρτητα αν χθές και σήμερα φαίνεται να αποδίδουν ενδοσυνεδριακά.
Βεβαίως,σε position trading,δηλαδή σε αγορές μετοχών με κριτήριο ημερήσιο διάγραμμα,ούτε που θα το σκεφτόμουνα να πάρω θέσεις αγοραστικές.
10/06 14:10  Α45
Επανήλθα για λίγο και ξαναφεύγω...όσοι ακολουθούν τον RMO,είχαν trailing stop στο 696 που ενεργοποιήθηκε.Στην συνέχεια,νέο σήμα long στο 696,που ενεργοπιήθηκε και τρέχει αυτή τη στιγμή.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
13 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις