A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Απαξίωση,απραξία,νέκρα....
1255 αναγνώστες
Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010
14:47

Η ώρα πλησιάζει 2:30 μ.μ,και ο συνολικός τζίρος του ΧΑ είναι 27.510.000 ευρώ....το παράγωγο του 20-αρη έχει κάνει 3.370 συμβόλαια,για τα παράγωγα επι μετοχών είναι αστείο και να το συζητάμε...

Ολο αυτό το σκηνικό,αγαπητοί φίλοι,το οποίο βεβαίως δεν είναι σημερινό,δείχνει ανάγλυφα την σημερινή εικόνα τόσο της Ελληνικής οικονομίας,όσο και της Ελληνικής κοινωνίας....παραίτηση,απογοήτευση,άγχος,φόβος,καμμία προοπτική για το μέλλον.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον βέβαια,το να συζητάμε για trading και τεχνική ανάλυση είναι λίγο κωμικό.Το να προσπαθεί δε κάποιος να κάνει intraday trading,δείχνει ίσως τάσεις μαζοχισμού....το 5-λεπτο διάγραμμα που έχω μπροστά μου,δεν δείχνει μπάρες,δείχνει παύλες.3 συμβόλαια σε 1 πεντάλεπτο,2 καμμιά φορά,για μηδενικό όγκο δεν έχω παρατηρήσει ακόμα,θα το ψάξω.....

Τι κάνουμε σε τέτοιες περιόδους? πρώτη ιδέα,πάμε για μπάνιο.....δεύτερη ιδέα,ασχολούμαστε με την κανονική μας δουλειά,όσοι έχουμε....τρίτη ιδέα,παρατάμε το ΧΑ και ασχολούμαστε με σοβαρές αγορές,όπως για παράδειγμα το EUREX.Τέταρτη ιδέα,εκμεταλλευόμαστε την απραξία και ασχολούμαστε να βελτιώσουμε λίγο την εκπαίδευσή μας.

Αν παρ' όλα αυτά,είμαστε αμετανόητοι και επιμένουμε για το ΧΑ,αλλάζουμε επειγόντως time frame.Πάμε στα 30 λεπτά,στην ώρα,ενδεχομένως και σε ημερήσιο διάγραμμα.Κάπου που να βρούμε όγκο.Κάπου που οι μπάρες να έχουν νόημα και να μην έχουν σχηματισθεί με μονοψήφιο η διψήφιο όγκο συναλλαγών.Ο ισχνός αυτός όγκος συναλλαγών,αγαπητοί φίλοι,ένα και μόνο πράγμα μπορεί να σημαίνει....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ.Δεν μπάινει στην αγορά νέο χρήμα,απλά οι traders ανακυκλώνουν τις θέσεις τους και τα πολύ περιορισμένα κεφάλαιά τους....

Και κάτι τελευταίο....προσέξτε,τα συμβόλαια λήγουν την 10η Ιουνίου.Μην ξεχαστείτε και βρεθείτε προ εκπλήξεων.....

Καλή εβδομάδα σε όλους

 

 

 

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Σχόλια

31/05 16:26  geris
Κύριε Ανδρέα,
Όταν μπορείτε ανεβάστε ένα άρθρο με πληροφορίες για αγορές μετοχών κλπ στο εξωτερικό (τρόπους ανοίγματος λογαριασμού, εταιρείες, κλπ). Ευχαριστώ προκαταβολικά
31/05 16:40  Α45
Καλησπέρα Γεράσιμε,

ευχαρίστως να το κάνω,αν και νομίζω ότι είχα κάνει κάτι παρόμοιο πέρυσι στα πλαίσια της επικοινωνίας της επενδυτικής ομάδας.Βέβαια,τα επενδυτικά προιόντα είναι πολλά και στο εξωτερικό υπάρχει εξειδίκευση.
Σε κάθε περίπτωση,ρίξτε μια ματιά στο www.elitetrader.com,θα βρείτε πολλόυς brokers και κριτικές για τις υπηρεσίες τους.
31/05 17:01  antepen
'...προσέξτε,τα συμβόλαια λήγουν την 10η Ιουνίου.Μην ξεχαστείτε και βρεθείτε προ εκπλήξεων...'

Ποια συμβόλαια λήγουν στις 10/6? μήπως ήθελες να γράψεις 18? και αν είναι 18 γιατί να βρεθεί κάποιος προ εκπλήξεων?
31/05 21:31  Α45
Συγγνώμη,εκ παραδρομής γράφτηκε το 10.Το σωστό είναι 18 Ιουνίου.
01/06 01:58  PD014
@geris αυτό το άρθρο:

http://online.barrons.com/article/SB126844973242861545.html#articleTabs_panel_article%3D1

είναι μια καλή περίληψη και όσο έχω δοκιμάσει είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
12 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις