A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Η συνεπής τακτική δικαιώνεται.....
1179 αναγνώστες
Τρίτη, 11 Μαΐου 2010
14:55

Οσοι φίλοι μου κάνουν την τιμή να με παρακολουθούνε και βεβαίως όσοι απέκτησαν το home study course,γνωρίζουν πόσο μεγάλη σημασία δίνω στην πιστή τήρηση του trading plan.Γνωρίζουν επίσης με πόση φορτικότητα πολλές φορές τους προτρέπω να μην παρεκλίνουν απο τους κανόνες,ακόμα και όταν έχουν ζημιές.Πόσο σημαντική θεωρώ την συνέπεια,την εμπιστοσύνη στο trading plan.Κυρίως δε στις περιόδους όπου φαίνεται να μην αποδίδει καλά.

Ενας απο τους κανόνες που έχω θέσει και που τηρώ απαρέγκλιτα είναι ότι σπανίως,αν όχι ποτέ,δεν κάνω κινήσεις στα παράγωγα που να είναι αντίθετες με την επικρατούσα τάση στην spot αγορά.Παράλληλα,πάντοτε ελέγχω αν η τάση στο time frame που κάνω κινήσεις,συμφωνεί με την τάση σε ένα μεγαλύτερο time frame,συνήθως 5-6 φορές μεγαλύτερο.Πεντάλεπτο-μισάωρο,ωραιαίο-ημερήσιο,ημερήσιο-εβδομαδιαίο.

Η τακτική λοιπόν αυτή έχει αποδώσει περίφημα και τις 2 τελευταίες μέρες.Η χθεσινή άνοδος,πέραν του ότι δεν άλλαξε την τάση σε κανέναν δείκτη η βασική μετοχή με παράγωγο,ήταν αδύνατον να γίνει εκμεταλλεύσιμη,αφ' ενός λόγω του μεγάλου αρχικού χάσματος και της πρώτης τεράστιας ανοδικής μπάρας,αφ' ετέρου δε λόγω της πλάγιας κίνησης με πολύ χαμηλή διακύμανση που ακολούθησε.Μόνον κάποιος εξαιρετικά τυχερός που "τζογάρισε" απο την Παρασκευή,προσβλέποντας στην απόφαση του Eurogroup,θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί την χθεσινή άνοδο.Είναι σίγουρο δε,ότι αν συνεχίσει να τζογάρει με αυτόν τον τρόπο,η τύχη του δεν θα κρατήσει πολύ....

Εμείς λοιπόν μείναμε απ' έξω εχθές,καμαρώνοντας όσους κέρδιζαν,η έλεγαν ότι κέρδιζαν,και σήμερα,μόλις η αγορά μπήκε σε καθοδική τάση,σε ενδοημερήσιο time frame,κάναμε τις short κινήσεις μας,ακολουθώντας με πειθαρχία και εμπιστοσύνη το σχέδιο μας.Τα αποτελέσματα ήδη φαίνονται....

Το βραδάκι θα ανεβάσω βίντεο,όπου όλα αυτά θα εξηγούνται και πάλι με μεγάλη λεπτομέρεια.Να είσθε όλοι καλά.

Ιδού και το βίντεο

http://www.greektube.org/content/view/110525/2/

 

Σχετικές μετοχές:
FTSE ΓΔ ΕΤΕ
Σχόλια

11/05 16:12  Α45
Να παρατηρήσω πάντως,παρ' ότι η αγορά κινείται ευνοικά για τις θέσεις μας,τον πολύ μικρό όγκο.Τόσο στα συμβόλαια,όσο και στην συνολική αγορά.Αυτό δείχνει ότι ίσως επέκειται νέα ανοδική αντίδραση,ίσως και εντός της ημέρας.
11/05 23:31  Α45
Ανέβηκε και το σχετικό βίντεο
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
13 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις