A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Επεξηγήσεις και επισημάνσεις για το home study course (μέρος 1ον)
1245 αναγνώστες

Αγαπητοί φίλοι γειά σας,

έχω δεχθεί πολλά μηνύματα απο φίλους και φίλες που μου ζητούν διευκρινήσεις για το home study course.Tα ερωτήματα και οι απορίες καλύπτουν μεγάλο φάσμα θεμάτων,οπότε προσπάθησα να τα ομαδοποιήσω σε κάποιες κατηγορίες :

1.To blog περιέχει ήδη κείμενα και video κάποιας μεθοδολογίας.Τι παραπάνω έχει το home study course?

2 .Για να εφαρμοσθούν τα τεχνικά συστήματα,τουλάχιστον για το Ελληνικό χρηματιστήριο,απαιτείται το Metastock,έκδοση 10 η νεώτερη,και προκειμένου για intraday trading η έκδοση professional και παράλληλα κατάλληλος data provider.Υπάρχουν όλα αυτά?

3. Τι ποσοστό επιτυχίας έχουν τα συστήματα? μπορώ να προσδοκώ σε ένα π.χ. 30% ετησίως?

4. Γιατί δεν χρησιμοποιείτε και άλλα τεχνικά εργαλεία? κινητούς μέσους όρους,ταλαντωτές,επίπεδα στήριξης-αντίστασης,κλπ.?

5. Είναι κατάλληλο το trading για μένα? αξίζει να αφιερώσω χρόνο,προσπάθεια και χρήματα? H Ελληνική αγορά προσφέρεται για καλές αποδόσεις? μήπως να αγοράσω ένα σεμινάριο απο την Αμερική και να χρησιμοποιήσω τα συστήματά του σε ξένες αγορές η στο forex?

Ολα αυτά τα ερωτήματα είναι και εύλογα και λογικά.Τα έχουμε συναντήσει ΟΛΟΙ μας σε κάποια στιγμή της επενδυτικής μας καρριέρας.Κάποιοι καταφέραμε να δόσουμε απαντήσεις και να προχωρήσουμε,κάποιοι τα παράτησαν απογοητευμένοι και αηδιασμένοι,κάποιοι τα "παλεύουν" ακόμα και,πιστέψτε με,δεν θα βρούν απαντήσεις αν δεν καθήσουν να "συζητήσουν" σοβαρά και ειλικρινά με τον εαυτό τους.

Για μένα,αν σε κάτι ωφελεί το trading και οι επενδύσεις,είναι το γεγονός ότι σε αναγκάζει να γίνεις υπεύθυνος για τις πράξεις σου.Είναι η μόνη δουλειά που για την επιτυχία η την αποτυχία σου αποκλειστικά υπεύθυνος είσαι εσύ ο ίδιος.Αν επιτύχεις,δεν χρειάζεται να πείς "ευχαριστώ" σε κανέναν.Αν αποτύχεις,ο μόνος με τον οποίον μπορείς να τα βάλεις είναι ο εαυτός σου...

Θέλω να πιστεύω ότι όσα χρόνια βρίσκομαι στον χώρο του χρηματιστηρίου απέκτησα μόνον φίλους.Και αυτό το πέτυχα,διότι πάντοτε ήμουν ειλικρινής και ποτέ δεν προσπάθησα να ξεγελάσω η να κοροιδέψω κάποιον.Γι' αυτό και τώρα,θα επιχειρήσω ,στο δεύτερο μέρος αυτού του άρθρου,να απαντήσω στα προηγούμενα ερωτήματα,ελπίζοντας να βοηθήσω πραγματικά κάποιους.

Θα προσπαθήσω να γίνω όσο πιο σαφής και κατανοητός γίνεται,ελπίζοντας ότι θα σας βοηθήσω στις αποφάσεις σας.Οχι,για την απόκτηση η μη του home study course,αυτό είναι δευτερεύον.Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να καθοδηγήσω την σκέψη σας,ώστε να πάρετε την σωστή απόφαση για ΣΑΣ προσωπικά.Η οποία αποφαση,μπορεί να είναι διαφορετική για κάποιον άλλον.

Συνέχεια λοιπόν στο δεύτερο μέρος του άρθρου


Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις