A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Ανασκόπηση αγοράς - ΓΔ,FTSE,FTASE1006-C,ΕΤΕ
21153 αναγνώστες
Κυριακή, 25 Απριλίου 2010
13:02

Στο άρθρο αυτό,αγαπητοί φίλοι και φίλες,κάνουμε μία ανασκόπηση της αγοράς,εξετάζοντας τα επίπεδα στα οποία βρίσκονται ο ΓΔ,ο δείκτης ftse,και η μετοχή της ΕΤΕ.Παράλληλα,βλέπουμε πως λειτούργησαν τα τεχνικά συστήματα του trading plan στην συνεδρίαση του παραγώγου την Παρασκευή,και πώς κάποιος που έχει μάθει να εξετάζει ποιοτικά τα διαγράμματα δεν παρασύρθηκε απο την προσωρινή ευφορία που επεκράτησε μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης.

Βεβαίως θα δείτε τις λεπτομέρειες της ανάλυσης στα βίντεο (τα περιορίζω στα 8-10 λεπτά για να μπορούν να ανέβουν στο youtube),όμως θα ήθελα να επισημάνω μερικά πράγματα :

1.Με δεδομένο ότι η τεχνική ανάλυση είναι ένα είδος "τέχνης" και σε καμμία περίπτωση ακριβής επιστήμη,πάντοτε έχει σημασία να εξετάζουμε ποιοτικά τα διαγράμματα,πριν εφαρμόσουμε "τυφλά" τα όποια τεχνικά συστήματα χρησιμοποιούμε.Στην κατεύθυνση αυτή θα πώ μόνον ότι οι κινήσεις που συμβαδίζουν με την μακροπρόθεσμη τάση της αγοράς έχουν πάντοτε μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας.

2. Το τεχνικό σύστημα A45-RMO,το οποίο αναλύουμε με μεγάλη λεπτομέρεια στο home study course,λειτούργησε μεν εξαιρετικά στην συνεδρίαση της Παρασκευής στο παράγωγο του 20-αρη,όμως ο δείκτης FTSE βρίσκεται σε επίπεδα στήριξης,γεγονός που καθιστά πολύ παρακινδυνευμένη την οποιαδήποτε κίνηση (long η short) στα επίπεδα αυτά.Βεβαίως η γενική τάση είναι πτωτική,όμως προσωπικά θα περίμενα να δω την αντίδρασή του στα επίπεδα αυτά.Και τι εννοώ?

Αν μεν αντιδράσει ανοδικά,θα περιμένω να φθάσει σε επίπεδα όπου η απόσταση απο το επίπεδο στήριξης των 890-900 μονάδων θα επιτρέπει κινήσεις short (η τάση δεν αλλάζει) με ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους.

Αν παραβιάσει καθοδικά το επίπεδο στήριξης,τότε πλέον οι κινήσεις short μπορούν να γίνουν με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

3. Αντίθετα,η μετοχή της ΕΤΕ έχει ήδη παραβιάσει καθοδικά το επίπεδο στήριξης των 12,60 ευρώ,το επόμενο επίπεδο στήριξης βρίσκεται πολύ χαμηλότερα (λεπτομέρειες στο βίντεο),συνεπώς τα όποια σήματα short προκύψουν μπορούν να εκτελεσθούν με μεγαλύτερη σιγουριά.Οσοι με παρακολουθείτε,γνωρίζετε ότι αποφεύγω να κάνω κινήσεις αντίθετες με την τάση.Δεν αποκλείω καθόλου κάποια ανοδική αντίδραση,ακόμα και απο τα επίπεδα αυτά,αντίδραση που μπορεί να αποδειχθεί κερδοφόρα,όμως προσωπικά δεν κάνω ποτέ τέτοιες κινήσεις.

Είπαμε,το trading είναι μαραθώνιος και όχι κούρσα ταχύτητος....Εχουμε πλήρες και ολοκληρωμένο σχέδιο και εκτελούμε μόνον τις κινήσεις εκείνες που έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας...

http://www.youtube.com/user/arna52#p/a/u/2/vwT9cAZSsbM

http://www.youtube.com/user/arna52#p/a/u/1/_AIz-INSdSk

http://www.youtube.com/user/arna52#p/a/u/0/5qaMnjZh_a0

Καλή εβδομάδα σε όλους

Α.Α

Σχόλια

25/04 20:08  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση φίλτατε!
25/04 20:46  Α45
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να διερευνώ πότε οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας και τότε να κάνουμε τις κινήσεις μας.Δεν το πετυχαίνω πάντα,αυτό έλειπε,αλλά γενικά αυτός ο τρόπος προσέγγισης με έχει βοηθήσει σημαντικά.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
12 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις