A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Ανάλυση της συνεδρίασης στο συμβόλαιο του FTSE20
1183 αναγνώστες
Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010
23:41

Ακρως διδακτική η σημερινή συνεδρίαση αγαπητοί φίλοι και φίλες.Μας δίδαξε,για μία ακόμα φορά,πόσο μεγάλη σημασία έχει να ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο και,το κυριότερο,να τηρούμε τους κανόνες του.

Ατονη στο μεγαλύτερο διάστημα η συνεδρίαση,με μικροδιακυμάνσεις και σχεδόν πλευρική κίνηση των τιμών.Είναι βέβαιο ότι δοκίμασε την υπομονή και τα νεύρα των περισσοτέρων....Ενδεχομένως έδωσε 2-3 σήματα εισόδου,ανάλογα με την μεθοδολογία που ακολουθεί ο καθένας.Σήματα που μάλλον κατέληξαν σε μικροζημιές.Και βέβαια,το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος....

Στα Videos που ακολουθούν αναλύεται η συμπεριφορά των 2 τεχνικών συστημάτων του trading plan στο συμβόλαιο του 20-αρη,σε 5-λεπτο time frame.Φυσικά,η λειτουργία των συστημάτων μεταβάλλεται αν τα εφαρμόσουμε σε διαφορετικό time frame.Αυτό δεν έχει καμμία σημασία,μπορεί να είναι καλύτερη η χειρότερη.Η επιλογή του time frame είναι στοιχείο του οποιουδήποτε trading plan,σχετίζεται απόλυτα με το επενδυτικό προφίλ του καθενός και βέβαια έχει και κάποια συνάφεια με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε επενδυτικού προιόντος.

Μελετήστε προσεκτικά τα videos,ανεξάρτητα απο το αν ασχολείσθε η όχι με το συγκεκριμένο παράγωγο.Ούτε τα αποτελέσματα των κινήσεων έχουν τόση σημασία.Σημασία έχει να εμπιστευόμαστε το σύστημά μας,να ακολουθούμε τα σήματα που μας δίνει και να έχουμε την υπομονή και την πειθαρχία να τηρούμε τους κανόνες του.

http://www.youtube.com/user/arna52#p/a/u/2/UX1nxMR4_FU

http://www.youtube.com/user/arna52#p/a/u/1/D_dFed9LwWc

http://www.youtube.com/user/arna52#p/a/u/0/m5_zasWs918

Σχετικές μετοχές:
FTSE
Σχόλια

10/04 00:41  daligvas
καλησπέρα φίλε μου, δουλεύω στο χώρο περίπου 3 χρόνια και πραγματικά πιστεύω ότι είναι μικρό χρονικό διάστημα. Αν και πολλοί θα έλεγαν ότι "μεγάλωσα" στην πιο δύσκολη 3-ετία. Θέλω την άποψη σου σε κάτι. Είσαι πεπεισμένος μετά από τόση έρευνα και δουλειά ότι το συμβόλαιο του 20άρη μπορεί να δώσει trades με βάση την τεχνική ανάλυση. Έχω μια εντύπωση ότι λόγω του χαμηλού liquidity ίσως δεν μπορεί να αποδώσει τόσο καλά τα τεχνικά σου σημεία.
10/04 01:17  Α45
Δεν διαφωνώ μαζί σου.Ειδικά σε τόσο μικρό time frame τα σήματα είναι αμφιλεγόμενα.Προσωπικά δουλεύω συνήθως σε ωριαίο time frame,όπου οι όγκοι είναι καλύτεροι.
Σε ότι αφορά το liquidity,έχω κάνει πολλά χρόνια trading σε ξένα παράγωγα,όπου η εμπορευσιμότητα είναι απείρως μεγαλύτερη.Και εκεί όμως γίνονται "τρελλά" πράγματα.
10/04 01:19  daligvas
Σωστό είναι αυτό που λές για τα ξένα. Το λέω γιατί κυρίως εκεί κινούμαι. Σε ES και 6E, πολλές φορές λες καλά είναι δυνατόν?? Πάντως η ανάλυση σου είναι αξιοθαύμαστη, μπράβο!
11/04 17:30  maroulahat
Καλησπέρα σας,

πριν από λίγο, είδα την ανάρτησή σας της 28.2.2010 που αφορά την ΕΤΕ. Θα ήθελα να μάθω, εάν εξακολουθείτε να αναρτάτε διαγράμματα με βάση το σύστημά σας και εάν ναι, πού μπορεί κανείς τα να παρακολουθεί.
Ευχαριστώ πολύ
11/04 18:55  Α45
Αγαπητή κυρία,όχι δεν σχολιάζω συνήθως την τρέχουσα πορεία της αγοράς.Το διάγραμμα της ΕΤΕ που είδατε μπήκε για να δοκιμασθεί ένα σύστημα που πρότεινε κάποιος φίλος απο εδω,όμως εμπεριέχει μία παράμετρο που αλλάζει συν τω χρόνω και γι' αυτό εγκαταλείφθηκε.
Τα συστήματα που χρησιμοποιώ παρουσιάζονται σε βιντεο που έχουν αναρτηθεί μεταγενέστερα και περιλαμβάνονται στο εκπαιδευτικό σεμινάριο,με την μορφή home study course,το οποιο πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο.
12/04 15:06  doji star
5*
your system is quite similar to the art of software Bennett McDowell (pyramid trading Point)
12/04 15:15  doji star
12/04 16:12  Α45
I am aware of that trading system,which,on the other hand,it's similar to Bill William's system (Profitunity).
There are not many similarities between the two systems though...Art system enters the market on breakouts,while my system enters on corrections.Also,the trade management method differs very much.
12/04 16:23  doji star
...is quite similar...
-------------------
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
11 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις