A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Trade management
1132 αναγνώστες
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010
11:06

Αγαπητοί φίλοι γειά σας,

Το home study course το οποίο ετοιμάζω εδώ και αρκετούς μήνες και το οποίο αναλύει και επεξηγεί με λεπτομέρεια και σαφήνεια το trading plan που έχω εκπονήσει,θα είναι έτοιμο,ελπίζω,στο τέλος του μηνός.
Το trading plan είναι ένα πλήρες,ολοκληρωμένο και λεπτομερές επενδυτικό σχέδιο και περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία μιάς ολοκληρωμένης προσέγγισης των αγορών.Μπορεί να εφαρμοσθεί σε οποιοδήποτε επενδυτικό προιόν (μετοχές,παράγωγα,δικαιώματα,forex) και σε οποιοδήποτε time frame.Η εφαρμογή του δεν απαιτεί πολύπλοκα και ακριβά προγράμματα η άλλα εργαλεία,ούτε εκτεταμένες χρηματιστηριακές γνώσεις,πλην των βασικών.Απαιτεί όμως συνειδητή και συστηματική προσπάθεια για την εκμάθησή του και βεβαίως συνέπεια και πειθαρχία στην εφαρμογή του.
Στο home study course παρουσιάζεται αναλυτικά το trading plan με επεξηγηματικά κείμενα και παρουσιάσεις υπο μορφή video.Ολα τα τμήματα του trading plan επεξηγούνται με μεγάλη λεπτομέρεια και δίδονται πολλά παραδείγματα.
Επιλέγω σήμερα να σας παρουσιάσω 2 videos,στα οποία επεξηγείται η μεθοδολογία διαχείρισης της κίνησης (trade management),για το ένα από τα δύο τεχνικά συστήματα που περιλαμβάνει το trading plan.
Βεβαίως η παρουσίαση είναι σύντομη και περιληπτική και σκοπό έχει να καταδείξει την μεγάλη σημασία που αποδίδω στην σωστή διαχείριση των κινήσεων.Διαχείριση που διέπεται από συγκεκριμένους απλούς κανόνες,τους οποίους οφείλει να ακολουθεί ο trader χωρίς δισταγμό,χωρίς συναισθηματισμό,χωρίς να επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες.Πιστευω ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της ψυχολογικής φόρτισης που υφίσταται ο οποιοσδήποτε επενδυτής/trader όταν έχει θέση στην αγορά,θέση που πάντοτε συνεπάγεται οικονομικό ρίσκο.
Τα links για τα videos είναι :
Ευχαριστώ για την προσοχή σας,να έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο και να αντιμετωπίζετε πάντοτε τα προβλήματα με θετική σκέψη και αισιόδοξη διάθεση
Α.Α
Σχετικές μετοχές:
ΕΤΕ
Σχόλια

19/03 23:33  harami
Φίλε πολύ λογική είναι η διαγραμματική ανάλυσή σου, νομίζω όμως ότι θα πρέπει να πειραματισθεί στη τρέχουσα ροή του διαγράμματος του Γ.Δ. ή του FTSE.-
20/03 01:48  ditaset
ευχαριστω ανδρεα,και για τις ευχες και για το συστημα, να εισαι καλα.
20/03 09:45  harami
A45 γειά σου
Πως προσδιορίζεται εμπειρικά το πρώτο profit target?
20/03 15:48  Α45
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια...πολλοί μου έστειλαν μηνύματα και βέβαια η ανταπόκριση απο την επενδυτική ομάδα ήταν μεγάλη...να ξέρετε ότι πάντοτε θα είμαι στην διάθεσή σας και πάντοτε θα είμαι ειλικρινής μαζί σας σε ότι αφορά τις δυνατότητες των συστημάτων που χρησιμοποιούμε.
Γνωρίζετε ότι είμαι οπαδός της θεωρίας ότι το τεχνικό μέρος είναι ελάχιστα σημαντικό σε ένα trading plan.Πολύ μεγαλύτερη σημασία έχουν τα υπόλοιπα τμήματα.Οποιος έχει διαβάσει τα βιβλία του Van Tharp,καταλαβαίνει που είναι η ουσία του trading...

20/03 15:55  Α45
Φίλε harami,η περίοδος των πειραματισμών και των δοκιμών έχει τελειώσει προ πολλού.Εχουν γίνει,όλα αυτά τα χρόνια,εκατοντάδες δοκιμές σε πολλά επενδυτικά προιόντα και σε πολλές χρονικές περιόδους.Το trading plan δεν φιλοδοξεί να επιτύχει μεγάλο ποσοστό επιτυχημένων κινήσεων.Του αρκεί ένα 45% περίπου για να παρουσιάζει σταθερά και μόνιμα κέρδη,μέσω συγκεκριμένων κανόνων διαχείρισης των κινήσεων και κυρίως,διαχείρισης του ρίσκου.
Οι κανόνες αυτοί παρουσιάζονται και αναλύονται διεξοδικά μέσα στο home study course.Eίναι απλοί,κατανοητοί και εύκολα εφαρμόσιμοι,αρκεί να υπάρχει πειθαρχία και εμπιστοσύνη στο trading plan.
20/03 15:57  PREMIUM
Αντρέα μου...Θα χρειαστώ τη βοήθειά σου στο..."κύμα" που έρχεται ! Αν πάμε καλά σου υπόσχομαι θέση εκ δεξιών μου στο λήαρ τζετ για Μπαλί ! :-)
~~~@~~~
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
21/03 14:11  harami
Δεν μου απάντησες σ΄αυτό που σε ρώτησα, δηλαδή πως προσδιορίζεται εμπειρικά το πρώτο profit target.-
21/03 14:57  Α45
Σου απάντησα φίλε harami...Το profit target δεν προσδιορίζεται εμπειρικά,αλλά βάσει ενός συγκεκριμένου κανόνα που έχει σχέση με το τεχνικό ρίσκο,δηλαδή την θέση του αρχικού stop-loss.
23/03 20:07  harami
Ανδρέα γειά σου
Με βάση το σύστημά σου έχουμε σήμερα σήμα εισόδου στα ΣΜΕ του FTASE 20.
Που ορίζεται το profit target και που το stop-loss ?
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
21 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις