A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Κοίτα που φτάσαμε....
1023 αναγνώστες
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2010
21:54

Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι,

έβλεπα προηγουμένως στην τηλεόραση τις δηλώσεις μετά την συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ και δεν πίστευα στ' αυτιά μου....Μετα την πρωτοφανή και αχαρακτήριστη ανοιχτή επιστολή της εφημερίδας Bild προς τον πρωθυπουργό,άκουγα Γερμανό δημοσιογράφο να ρωτάει την Μέρκελ αν συζήτησε με τον Παπανδρέου την πιθανότητα να πουληθούν Ελληνικά νησιά για να εξοφληθεί το χρέος!!!!! Και αυτή,αντί να τον βάλει στην θέση του,τον παρέπεμψε στον Ελληνα πρωθυπουργό!!!!!!! Τέτοια ξεφτίλα....Σαν να ρωτάς κάποιον αν η γυναίκα σου είναι πουτάνα και να σου απαντάει "ρωτήστε την ίδια"...

Και ο Παπανδρέου τι έκανε? ενώ είχε την ευκαιρία να δώσει μια πραγματικά υπερήφανη απάντηση,άρχισε τα γελάκια και τα αστειάκια για να προσθέσει ότι θα αξιοποιήσουμε τα Ελληνικά νησιά κάνοντας επενδύσεις εκμεταλλευόμενοι την Γερμανική τεχνογνωσία!!!!!

Και ερωτώ 2 πράγματα : θα τολμούσε να κάνει αυτή την ερώτηση ο Γερμανός δημοσιογράφος αν βρισκόμασταν στην Αθήνα? θα τολμούσε να απευθύνει την ερώτηση αυτή στον Κωσταντίνο Καραμανλή η στον Ανδρέα Παπανδρέου?

Κύριε Γερμανέ δημοσιογράφε,και κυρία Μέρκελ που ανέχεσαι,αν δεν υποθάλπεις αυτή την κατάσταση,εγώ δεν θα σου απαντήσω χυδαία,όπως έκαναν κάποιοι Ελληνες δημοσιογράφοι το πρωί.Οτι δηλαδή,στα νησιά αυτά έρχονται για να ικανοποιηθού σεξουαλικά οι Γερμανίδες το καλοκαίρι,αφού οι άντρες τους απο την πολλή δουλειά και την πολλή μπύρα είναι ανίκανοι να τις ικανοποιήσουν.....

Θα σου πώ απλώς,ότι τα νησιά αυτά και ειδικά η Κρήτη,είναι σήμερα Ελληνικά και ελεύθερα,χάριςστις θυσίες των προγόνων μας που έχυσαν το αίμα τους πολεμώντας τους βάρβαρους προγόνους σου,τους Χιτλεροφασίστες,που αιματοκύλισαν 2 φορές την Ευρώπη,σκοτώνοντας,καίγοντας και βιάζοντας....Και ότι τα ιερά αυτά χώματα δεν μπορούν να ξεπουληθούν όχι για 300 δις,αλλά ούτε για όλο το χρυσάφι του κόσμου.Το Ελληνικό χρέος αγαπητέ ένα νούμερο είναι.Πατάω ένα πλήκτρο στον υπολογιστή και το σβήνω.Θα πεινάσω εγώ,αλλά θα σε πάρω και σένα μαζί μου....Οι θυσίες και το αίμα των Ελλήνων αγαπητέ δεν μπορούν να ακυρωθούν,ούτε να συμψηφισθούν με την κτηνωδία του λαού σας,επειδή μια χούφτα ανίκανων και διεφθαρμένων πολιτικών έφθασε την χώρα μου σε αυτό το χάλι.

Σου χρωστάμε αγαπητέ Γερμανέ.Και θα δουλέψουμε να σε ξεπληρώσουμε.Ούτε και συ όμως βγήκες ζημιωμένος.Και τα αεροπλάνα σου μας πούλησες,και τα μηχανήματα και τα αυτοκίνητά σου αγοράσαμε και τους τόκους σου παίρνεις και με το παραπάνω.Την αξιπρέπειά μας όμως δεν μπορείς να την αγοράσεις.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΜΕ......

Αυτά έπρεπε αγαπητοί φίλοι να πεί ο Γιωργάκης σήμερα....και όχι να χαριεντίζεται με την Αγγέλα.Αλλά είπαμε....Εδώ που φθάσαμε,σε λίγο θα πουλάμε τα νησιά μας και με τα λεφτά που θα παίρνουμε θα πηγαίνουμε να αγοράσουμε το dvd της Τζούλιας......

Καλό Σαββατοκύριακο

Σχόλια

05/03 22:03  zaftheo
πολύ σωστά!
05/03 22:13  PREMIUM
Μα Αντρέα μου...Η Κρήτη είναι σε μεγάλο ποσοστό...γερμανική από...ΤΟΤΕ ! Για ακατοίκητα νησιά ενδιαφέρονται πια οι..."άνθρωποι" ! :-)

Το δικό μου blog το...πενταστερώνεις ;-) Νάσαι καλά !
05/03 22:19  Personal Jesus
05/03 22:19  Goldmine
"...Οι θυσίες και το αίμα των Ελλήνων αγαπητέ δεν μπορούν να ακυρωθούν,ούτε να συμψηφισθούν" Δίκαιη αγανάκτηση!

Ώρα να επαναξιολογήσουμε όλοι όσα μας ενώνουν καισμε αρραγές μέτωπο να αντιστεκόμαστε, με λόγο και έργο, ψύχραιμα και με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, με αλληλεγγύη για το δοκιμαζόμενο τόπο μας και τους συνανθρώπους μας.
05/03 22:27  Personal Jesus
"...Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό,τι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας..." (Γ. Παπανδρέου 1999 για το Ελληνοτουρκικό). Αντικαθιστούμε τους κακόβουλους γείτοτες με τους δανειστές.
05/03 22:30  jerri
Αντρέα
το ότι η παρούσα κυβέρνηση διανύει μόλις κάποιους μήνες δεν σημαίνει ότι πρέπει να της φερόμαστε με το γάντι...
Ούτε που με νοιάζει τι λένε οι βάρβαροι (οι οποίοι ξέχασαν να αναφέρουν πως παίρνουν δουλειές οι εταιρείες τους)...
Με νοιάζει τι λένε και τι κάνουν οι δικοί μας και δηλώσεις του στυλ "για να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια" πολύ απλά με εξοργίζουν!
Άμα Γιωργή μου αισθάνεσαι έτσι τα κουβαδάκια σου και σ'άλλη παραλία!
05/03 22:34  Ηρακλής
Ενώνω και εγώ τη φωνή. Οπως έγραψα ήδη, κανένας Ελληνας δεν θα απαντούσε έτσι. Ο άνθρωπος έσβυσε σήμερα όλη την ανοχή της πλειοψηφίας. Ξεφτίλα
06/03 00:28  EleC
Μικρότερος των περιστάσεων... ο Γιωργάκης...
Φίλτατε κ. Παπανδρέου... σήμερα γίνατε ξανά... Γιωργάκης...
06/03 01:18  prince of persia
06/03 09:24  pay
Μια διαφορετική άποψη


Κατά τις τελευταίες μέρες, τα ελληνικά ΜΜΕ, έδωσαν μεγάλη έκταση -και συχνά με απρεπή τρόπο- στο θέμα που, μάλλον από κάποιο αστείο ή κάποιο συμβολισμό, ανέκυψε, σχετικά με την πώληση ελληνικών νησιών. Το θέμα απασχόλησε τα παράθυρα της τηλεόρασης, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και βεβαίως τα blogs του ίντερνετ. Φωνές ακραίες έως και φαιδρές μας καλούν να "απαντήσουμε στην προσβολή", να "υπερασπισθούμε τα πάτρια εδάφη" και να προτάξουμε τα "στήθη" στον επαπειλούμενο εισβολέα!

Δε νομίζω ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτή την παράμετρο του ζητήματος. Άλλωστε, στην ουσία δεν υπάρχει ζήτημα, αφού υποθέτω ότι πρόκειται για κάποιον "βερμπαλισμό" πιθανότατα κάποιων "ιδιότυπων" γερμανικών ΜΜΕ, για το οποίο δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς.

Όμως, νομίζω ότι, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο (αλλά γιατί όχι και σε πρακτικό;) θα ήταν χρήσιμο να δούμε αυτή τη "γερμανική πρόταση" πιο σοβαρά.
Αλήθεια, γιατί να μην πουλήσουμε μερικά από τα νησιά μας σε Γερμανούς, σε Γάλλους, σε Ρώσους ή σε όποιον άλλον θα ενδιαφερόταν για κάτι τέτοιο;

Είχα αναφέρει την "υπόθεση" αυτή, σε ανύποπτο χρόνο, πριν από μερικούς μήνες, όταν αναφερόμουν στις λύσεις που θα έπρεπε να βρει η χώρα για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα.
Επίσης, θα θυμάστε ότι, παλαιότερα, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε ασχοληθεί με το ζήτημα, χωρίς -απ' όσο θυμάμαι- να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα.

Νομίζω όμως ότι υπάρχει ουσία στο θέμα και ότι θα ήταν σκόπιμο να απασχολήσει την Κυβέρνηση. Αφού βέβαια ξεπερασθούν οι ακατανόητες προκαταλήψεις και ιδεοληψίες μεγάλου τμήματος του πληθυσμού.

06/03 09:25  pay
Η Ελλάδα έχει περισσότερα από 3.500 νησιά. Από αυτά κατοικούνται λιγότερα από 200. Και από αυτά, μόλις τα 78 έχουν περισσότερους από 100 μόνιμους κατοίκους. Εάν εξαιρέσουμε τις μικρές βραχονησίδες (που αποτελούν και την πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των νησιών), παραμένει ένας μεγάλος αριθμός ακατοίκητων νησιών, τα οποία ενδεχόμενα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Κατ' αρχάς, θα πρέπει να αποσαφηνισθεί ένα βασικό ζήτημα: είναι άλλο πράγμα η "ιδιοκτησία" και τα εμπράγματα δικαιώματα που αυτή επιφέρει στον "κύριο" και άλλο πράγμα η "εθνική κυριαρχία" και τα κυριαρχικά δικαιώματα του Κράτους επί της ιδιοκτησίας. Εάν ένας γερμανός υπήκοος αγοράσει ένα οικόπεδο σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος (και υπάρχουν χιλιάδες που το έχουν κάνει), δεν παύει το οικόπεδο αυτό να αποτελεί τμήμα του εθνικού μας εδάφους. Το ίδιο και με ένα νησί. Εάν κάποιος αλλοδαπός αγοράσει ένα νησί στο Ιόνιο ή στο Αιγαίο, το νησί θα εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα της ελληνικής επικράτειας με όλα τις έννομες σχέσεις που αυτό συνεπάγεται.

Όμως, θα υπάρξουν και πολλές θετικότατες οικονομικές συνέπειες και σχέσεις. Κατ' αρχάς, η πλειοψηφία των ακατοίκητων νησιών ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο και συνεπώς, το τίμημα της πώλησης θα το εισπράξει το δημόσιο. Ας δούμε όμως και τη συνέχεια. Ο αγοραστής, κάτι θα θελήσει να κτίσει. Προφανώς θα χρησιμοποιήσει έλληνες εργάτες. Θα αγοράσει (ως επί το πλείστον) ελληνικά υλικά. Στη συνέχεια, για τη συντήρηση (κηπουρούς, προσωπικό, φύλαξη) θα χρησιμοποιεί (ως επί το πλείστον) έλληνες εργαζόμενους. Ο αγοραστής θα δαπανά μεγάλο μέρος του χρόνου του στην ιδιοκτησία του. Άρα, κάθε χρόνο θα πραγματοποιεί δαπάνες στην Ελλάδα. Και θα αφήνει εισόδημα στα γειτονικά (κατοικημένα) νησιά. Και τελικά, για όσους φοβούνται μήπως χαθεί η "κυριαρχία", μπορούμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι ο γερμανός αγοραστής, δε θα μπορούσε ποτέ να "πακετάρει" το νησί του και να το πάρει μαζί του στη Γερμανία!
Ας θυμηθούμε την περίπτωση του Σκορπιού, του Αριστοτέλη Ωνάση και τις ωφέλειες που τελικά προ
06/03 09:27  pay
προκάλεσε στο Νυδρί της Λευκάδας, ακριβώς επειδή γειτνίαζε με το νησί το έλληνα πολυεκατομμυριούχου.

Να δούμε όμως και μία άλλη διάσταση. Φαντάζεστε πόσα λιγότερα προβλήματα θα είχαμε και πόσες μικρότερες δαπάνες θα είχε η χώρα, εάν κάποτε είχε πουλήσει, ή μισθώσει μακροχρόνια (έστω για 99 χρόνια) τα Ίμια σε έναν γερμανό μεγαλοβιομήχανο;
Τί θα σήμαινε αυτό; Ότι ο γερμανός μεγαλοβιομήχανος (ο οποίος κατά τεκμήριο έχει καλές σχέσεις με τη δική του Κυβέρνηση) θα είχε αγοράσει από το ελληνικό Δημόσιο (ή από όποιον άλλον έλληνα ανήκουν τα Ίμια) το νησί, αναγνωρίζοντας έτσι την ελληνική εθνική κυριαρχία. Θα τολμούσε ποτέ κανένας τούρκος να αμφισβητήσει την κατάσταση αυτή και να πάει να τοποθετήσει επ' αυτού την τουρκική σημαία;
Και βεβαίως, δε θα πρέπει να παραβλέπουμε τις θετικές επιδράσεις που θα είχε κάτι τέτοιο για την τοπική οικονομία της ακριτικής Καλύμνου.
Και αλήθεια, αντί να στέλνουμε φρεγάτες και στρατιωτικά αποσπάσματα γύρω από το Αγαθονήσι, μήπως θα έπρεπε να αναζητήσουμε έναν γερμανό αγοραστή; Και μάλιστα, θα μπορούσαμε να πουλούσαμε κάποιο νησί σε εντελώς συμβολική τιμή!

Μήπως αντί να φανατιζόμαστε και να ξεσηκωνόμαστε "ως άλλοι Λεωνίδες που καλούμαστε να φυλάξουμε Θερμοπύλες" να δούμε την κατάσταση περισσότερο σοβαρά, σύγχρονα και ρεαλιστικά; Και να ζητήσουμε εμείς οι ίδιοι από την Κυβέρνησή μας να μελετήσει και να δραστηριοποιηθεί επί του ζητήματος; Και εάν κάποιοι γερμανοί πραγματικά θέλουν να αγοράσουν ένα ελληνικό νησί, αντί να τους υβρίζουμε, να σπεύσουμε να τους υποδεχθούμε!

Ο ήλιος, η θάλασσα, τα 3.500 νησιά μας και ο πολιτισμός μας, είναι το καλύτερο προϊόν που παράγουμε (ή καλύτερα, που μας "έλαχε" άκοπα). Και τελικά, το μόνο που μας απομένει μετά την απαξίωση της βιομηχανίας μας και -σταδιακά- και μεγάλου μέρους του τομέα των υπηρεσιών. Τουλάχιστον, ας το διαχειρισθούμε έξυπνα.
http://www.eurocapital.gr/index.php/permalink/8671.html
06/03 09:31  Frixos

Λόγια...Λόγια...Λόγια

Τελικά ποιός από τους γράφοντες είναι σε θέση να κρεμάσει το κουδουνάκι στην γάτα?
06/03 10:21  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
Καλημέρα σας
Αντρέα έχεις μερικώς δικιο. Η απάντηση που έδωσε για το ναζιστικό DNA ήταν πληρωμένη κι έξυπνη και την έδωσε διατηρώντας την ευγένεια και την αξιοπρέπειά του.
ΡΑΥ
Δεν έχεις καθόλου άδικο αλλά βέβαια μια τέτοια απόφαση (ήταν στην επικαιρότητα και το 1990-93) δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει δεκτό να μας επιβληθεί με τέτοιο χοντροκομένο τρόπο...
08/03 13:04  TRITON
Η Γερμανία δεν έχει λεφτά ν'αγοράσει δεύτερο βρακί!Με λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια!Άντε μωρέ που δώσαμε και σημασία στους τσίπιδες και πουλάν οι φυλλάδες τους στο ανεγκέφαλο κοινό τους!
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
30 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις