A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Update
1018 αναγνώστες
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009
13:37

Θέλω κατ' αρχάς να σας ευχαριστήσω για την θετική ανταπόκριση στο χθεσινό άρθρο και τα εποικοδομητικά σχόλια.Η δική μου πεποιήθηση παραμένει ότι τα capitalblogs είναι ένας χώρος ανταλλαγής απόψεων,πληροφοριών,σκέψεων.Ισως και ένας χώρος ψυχαγωγίας κάποιες φορές.Ολοι μας έχουμε να ωφεληθούμε κάτι απο την διαφορετική άποψη,απο την διαφορετική οπτική γωνία που κάποιος άλλος φίλος βλέπει τα πράγματα.

Θα μου επιτρέψετε να μοιρασθώ μαζί σας σήμερα ένα "ρητό" που αλίευσα σε κάποιο βιβλίο που διαβάζω αυτό τον καιρό.Ισως η σημασία του να μην είναι προφανής.Σίγουρα όμως αποτελεί έναυσμα για σκέψη....

“Every morning in Africa a gazelle wakes up. It knows it must run faster than the fastest lion or it will be killed. Every morning a lion wakes up. It knows it must run faster than the slowest gazelle or it will starve to death. It doesn’t matter whether you are a lion or a gazelle. When the sun comes up, you better start running.”

African proverb

Σχόλια

28/08 13:48  anathema_g13
Every morning in the Great Ocean a marida wakes up. It knows it must swim faster than the fastest shark or it will be eaten. Every morning a shark wakes up. It knows it must swim faster than the slowest marida or it will starve to death. Just because you are a marida it does not mean that you do not need training.

Σχετικά με το χθεσινό (πολύ καλό) κείμενο και άσχετα με το πόσο επηρεάζει ο φόβος την κρίση του καθενός: Δεν είναι πολύ δυνατό συναίσθημα που μάλιστα, γεννά, και άλλα ενώ επηρεάζει και τις επιλογές μας; Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται, τον είχαν σε μεγάλη εκτίμηση. Ήξεραν ότι ο καθένας μπορεί να φοβηθεί. Δεν πολεμούσαν το φόβο αλλά τη δειλία.
Στις αγορές, βέβαια, αντί για ηρωισμούς είναι προτιμότερο να έχει κανείς καθαρό μυαλό και να διαμορφώνει συνθήκες τις οποίες αντέχει αντί για ακρότητες.

Καλό απόγευμα!
28/08 14:06  Α45
Στις αγορές,όπως και στη ζωή γενικότερα,πρέπει κανείς να έχει στόχους! Στόχους όμως που να είναι ρεαλιστικοί και εφικτοί.Να σου πώ και ένα άλλο ωραίο που έχω διαβάσει και με εντυπωσίασε?

"Οι αποτυχημένοι συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους.Οι επιτυχημένοι συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους στόχους τους"...

Οι περισσότεροι μπαίνουν στις αγορές χωρίς να ξέρουν τι κάνουν,γιατί το κάνουν και πως θα το κάνουν.Βάζουν στόχους ανέφικτους και για να τους επιτύχουν παίρνουν υπερβολικά μεγάλο ρίσκο.1 στους 100 μπορεί και να τα καταφέρει απο τύχη.Οι υπόλοιποι γκρεμίζονται...
28/08 14:14  anathema_g13
"Κρίνουμε τους εαυτούς μας από αυτά που πιστεύουμε ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε.
Δυστυχώς, οι άλλοι, μας κρίνουν από αυτά που έχουμε ήδη κάνει!"

Το υπερβολικά μεγάλο ρίσκο συνήθως οφείλεται σε άγνοια ή υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων μας. Ενίοτε οφείλεται και στο μιμητισμό, ειδικά στις αγορές: "Είδες που ο Τάκης ο γείτονας άλλαξε αμάξι και έριξε ακόμα έναν όροφο στην πολυκατοικία του; Τα έβγαλε στο χρηματιστήριο..."
Όλα αυτά μαζί μας φτιάχνουν καταστάσεις όπως του '99. Και μετά ξεκινά το κυνήγι του υπαίτιου αντί της αυτοκριτικής.

Καλό απόγευμα!

28/08 14:32  TARAZIS
Καλό μεσημέρι παιδιά, εγώ πιστεύω ότι το ρίσκο που παίρνει κάποιος είναι αντιστρόφως ανάλογο της πείρας του και της σοφίας του, τουλάχιστον όσο αφορά το χρηματιστήριο.
@anathema, by the way ο φίλος σου ο Τάκης Τρειντερίδης μου φαίνεται πως την πάτησε χθες που πούλησε ΟΤΕ...
28/08 14:37  anathema_g13
TARAZIS, φαντάσου ότι η μάνα του η ίδια τον φωνάζει χαϊδευτικά Χοσέ! :)
Και του λέω, τόσα χαρτιά έχει το ΧΑΑ, με τον ΟΤΕ κάνεις trading;
28/08 14:41  TARAZIS
@anathema..Στους φίλους αν μη τι άλλο δίνουμε λίγη από την σοφία μας εκτός αν είναι γαύρος...
28/08 14:45  anathema_g13
Στους φίλους μπορείς να λες τι κάνεις ο ίδιος αλλά ποτέ να κάνεις κουμάντο στην τσέπη τους. Πολλοί καλοί φίλοι έγιναν εχθροί από κάτι τέτοια...ενώ ποτέ δεν συνέβη αυτό επειδή υποστήριζαν διαφορετικές ομάδες! :)
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
14 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις