A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Αποποίηση ευθύνης
967 αναγνώστες
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009
19:39

Αγαπητοί φίλοι γειά σας,

γράφω στο blog μετά απο πολύ καιρό,με αφορμή ορισμένα σχόλια που διάβασα,σκωπτικά ως επι το πλείστον,για την δήλωση περί αποποίησης ευθύνης που επισυνάπτουν κάποιοι φίλοι που κάνουν αναλύσεις και σχόλια για την πορεία της αγοράς.Κάποιοι αναγνώστες θεωρούν τις δηλώσεις αυτές σαν σημάδι σύγχυσης του συγγραφέα του άρθρου η του αναλυτή,η σαν επιφύλαξή του για την ορθότητα όσων αναφέρει στην ανάλυσή του.

Προφανώς εδω υπάρχει μία παρανόηση την οποία θα ήθελα να ξεκαθαρίσω.Εχετε υπ' όψιν σας,οτι τέτοιες δηλώσεις (disclaimers)  υπάρχουν πέρα απο όλα τα χρηματιστηριακά προιόντα που κυκλοφορούν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (προγράμματα,σεμινάρια,ακόμα και βιβλία) ακόμα και σε προγράμματα γενικής χρήσης,όπως είναι τα προγράμματα της Microsoft για παράδειγμα.Υπάρχουν ακόμα και σχεδόν σε όλα τα προγράμματα εφαρμογών,όπως για παράδειγμα τα προγράμματα μηχανολογικών υπολογισμών που χρησιμοποιώ προσωπικά στη δουλειά μου.

Ο λόγος ύπαρξης αυτών των δηλώσεων λοιπόν σχετίζεται με την ΧΡΗΣΗ που θα κάνει ο τελικός καταναλωτής η ο αποδέκτης του προιόντος και για την οποία χρήση προφανώς δεν ευθύνεται ο κατασκευαστής η ο συντάξας την ανάλυση η το σχόλιο.Δεν μπορεί να ευθύνεται ο προμηθευτής του μηχανολογικού προγράμματος αν εγώ είμαι άσχετος η απρόσεκτος και κάνοντας λανθασμένη χρήση του προγράμματος πάω και βάλω τεράστιους σωλήνες η πολύ μικρά καλώδια.Οπως αντίστοιχα δεν μπορεί να ευθύνεται ο κατασκευαστής ενός αυτοκινήτου αν ο οδηγός του πάει και το καρφώσει με 150χλμ. σε μία κολώνα.....

Και για να επανέλθουμε στα χρηματιστηριακά,όπως έχουμε πει πολλές φορές και εδώ μέσα,η πορεία των τιμών είναι απρόβλεπτη και ουδείς μπορεί με συνέπεια να προβλέπει σωστά την πορεία των τιμών συνεχώς.Αν λοιπόν κάποιος διαβάσει μία ανάλυση,ότι π.χ. θα ανέβει η Εθνική και πάει και τοποθετήσει όλο του το κεφάλαιο,χωρίς stop-loss και το χάσει,προφανώς δεν φταίει η ανάλυση αλλά ο ίδιος.Η αν χρησιμοποιεί κάποιο πρόγραμμα charting,και επειδή βλέπει οτι στον ΟΤΕ για παράδειγμα έκανε crossover ο Macd τον κινητό του μέσο όρο και πάει και ποντάρει όλες του τις αποταμιεύσεις,και τις χάσει,ασφαλώς δεν φταίει ούτε το πρόγραμμα,ούτε ο δείκτης,ούτε πολύ περισσότερο η αγορά....διότι μερικοί θεωρούν ότι πάντα η αγορά φταίει για τις ζημιές τους.....

Με την ίδια λογική δεν μπορεί να ευθύνεται η πλατφόρμα συναλλαγών αν εγώ αντί για αγορά 100 μετοχών πληκτρολογήσω 1000 και ενω υπολογίζω να χάσω 200 ευρώ χάσω 2000....την ευθύνη των πράξεών μας,και όχι μόνον των χρηματιστηριακών,την έχουμε πάντοτε εμεις οι ίδιοι...

Μην "πυροβολείτε" λοιπόν τα "disclaimers"....Εχουν λόγο ύπαρξης και μάλιστα πολύ σημαντικό.

Να είστε όλοι καλά

Σχόλια

29/06 20:25  doji star
kalispera
29/06 20:27  Goldmine
Συμφωνώ. Καλησπέρα και 5*.
29/06 20:52  Μήτσος
Καλησπέρα αγαπητε Gem, χαρά μας να σε διαβάζουμε.
29/06 20:57  Α45
@Μήτσος
Αγαπητέ φίλε δεν είμαι ο Gem...o Γιώργος εχει κι αυτός πολύ καιρό να γράψει στα blogs...
29/06 21:13  ZOULOU GOLF
Πολυ σωστα η ευθυνη ειναι παντα προσωπικη του καθενος ...την καλησπερα μου.5*.-
29/06 21:29  Μήτσος
Συγνώμη φίλε Αντρέα τα μπέρδεψα, έχω μελετήσει και τα δικά σου βίντεο και τα έκανα σαλάτα.
29/06 23:21  Αξιόκριτος
Ανδρέα καλησπέρα,
Πολύ σωστή επισήμανση.Πιστεύω ότι η δική σου απουσία σε συνδιασμό με την απουσία άλλων φίλων έχουν φτωχύνει το capitalblogs.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
30 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις