A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Στηρίξεις ΓΔ και ΣΑΓΔ
3341 αναγνώστες
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008
12:27

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι,

με ρωτούν πολλοί φίλοι σε ποια επίπεδα τιμών εντοπίζω στηρίξεις του ΓΔ,αλλά και του ΣΑΓΔ που θεωρείται διαχρονικά πιο αντιπροσωπευτικός.

Γνωρίζετε την φιλοσοφία μου και τον τρόπο προσέγγισης της αγοράς που έχω υιοθετήσει πολλά χρόνια τώρα και έχω παρουσιάσει σε αυτό εδω το blog.Οι στηρίξεις και οι αντιστάσεις,αν και σαφέστατα είναι τεχνικά εργαλεια που έχουν "φιλοσοφία αγοράς",δηλαδή βασίζονται στην πορεία των τιμών όπως αυτή διαμορφώνεται μεσω του μηχανισμού προσφορας - ζήτησης,δεν αποτελούν τμήμα,συστατικό της μεθοδολογίας μου.

Ο λόγος είναι οτι τις περισσότερες φορές λειτουργούν ως αυτοεπαληθευόμενη προφητεία,δηλαδή επειδή πολλοί επενδυτές περιμένουν οτι η αγορά θα αντιδράσει στα σημεια αυτά,πάνε και κάνουν κινήσεις ακριβως στα επίπεδα αυτά,με συνέπεια κάποιες φορές να αντιδρά η αγορά στα επίπεδα αυτά τιμών.Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με επίπεδα Fibonacci,με τα pivot points και όλα αυτά τα αυθαίρετα κατασκευάσματα.Επιπλέον,η αναζήτηση των επιπέδων αυτών εμπεριέχει αναγκαστικά το υποκειμενικό κριτήριο,διοτι προφανώς κάποιος που παρατηρεί ένα διάγραμμα μπορεί να βρει πολλά τέτοια επίπεδα....

Για ολους αυτους τους λόγους αγαπητοί φίλοι αυτός ο τρόπος προσέγγισης της αγοράς εχει απορριφθεί απο εμένα,ως αναποτελεσματικός.Στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική,κυκλοφορούν υπο μορφή βιβλιων η σεμιναρίων,η συστημάτων "black box" πολλά τέτοια συστήματα,και μάλιστα εχουν υψηλό κόστος.Η αποτελεσματικότητά τους όπως σας είπα ειναι περιορισμένη και ειδικά αν χρησιμοποιηθούν χωρίς σφιχτά stop loss,μπορεί να αποβουν και καταστροφικά.Τα παραδείγματα πάμπολλα,ειδικά το τελευταιο διάστημα.

Είναι βέβαιο οτι υπάρχουν αρκετοί τρόποι καλύτερης προσέγγισης της αγοράς,εξαρτάται απο το επίπεδο γνώσεων και εμπειρίας,αλλά και το επενδυτικό προφίλ του καθενός ποιόν απο αυτούς θα ακολουθήσει.Σε κάθε περίπτωση,επιτρέψτε μου να επαναλάβω και πάλι οτι το σημαντικότερο τμήμα οποιουδήποτε επενδυτικού συστήματος είναι η διαχείριση του ρίσκου.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους

 

Σχόλια

31/10 02:17  skybaba
Parakalo na me egrapseis sti lista gia tin parakolouthisi tis methodologias
skybaba37@yahoo.gr
07/11 07:48  pi8agoras
Parakalo na me egrapseis sti lista gia tin parakolouthisi tis methodologias

amfitrionas@yahoo.gr
07/11 09:10  Εναντιότροπος
Παρακαλώ να με εγγράψεις στον κατάλογο των ατόμων που επιθυμούν την ενημέρωση / παρακολούθηση της μεθοδολογίας σου.

Ευχαριστώ.

14/11 07:15  ZOULOU GOLF
Άριστο δάσκαλε πολύ καλό.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
58 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις