A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Επαγγελματιες του χωρου......συνεχεια
945 αναγνώστες
Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008
17:29

Πρεπει λοιπόν να ορίσουμε,οπως ειπαμε προηγουμενως,τον "επαγγελματία" του χωρου....Οι ορισμοι ειναι κατά βασιν δυο:

  • Αυτός που "ζει" απο το χρηματιστήριο.Αυτός δηλαδή που καλύπτει μερος,η και το σύνολο των βιοποριστικών του αναγκών απο το χρηματιστήριο.
  • Αυτός που η κύρια ασχολία του ειναι το χρηματιστήριο.Αυτός δηλαδή που απασχολειται τις περισσότερες ωρες της ημέρας με το χρηματιστήριο.

Είναι προφανές οτι σε κάποιους ανθρώπους οι 2 αυτοί ορισμοι συμπίπτουν.Οι χρηματιστές,οι υπάλληλοι των χρηματιστηριακών εταιρειών,οι δημοσιογράφοι του χώρου,ειναι μερικές απο τις κατηγορίες ανθρώπων που ασχολουνται πολλές ωρες την ημερα με το χρηματιστήριο και βεβαιως αντλούν το μεγαλύτερο μερος του εισοδήματός τυς απο αυτό.

Υπάρχουν βεβαια και οι άλλοι....αυτοί που ασχολουνται πολλές ωρες με το χρηματιστήριο,ομως η κυρια πηγη εισοδήματος τους ειναι άλλη.Στην κατηγορία αυτή,πιθανον εμπίπτουν πολλά απο τα μελή της μικρης μας κοινότητος....Υπάρχει ενα εισόδημα,συνηθως απο πηγη που δεν απαιτεί  καθημερινη απασχόληση (ενοικια,τοκοι,συμμετοχή σε κάποια επιχείρηση,κλπ),οπότε μενει ελεύθερος χρόνος για να ασχοληθεί καποιος με τις αγορές.

Ασφαλώς υπάρχουν και αλλοι συνδυασμοί,και άλλες κατηγορίες ανθρώπων,αγαπητοί φίλοι.Εκείνο στο οποιο πρεπει εμεις να εστιάσουμε την προσοχή μας,είναι στο ειδος των υπηρεσιών που παρέχουν,η μπορουν να μας παρέχουν οι λεγόμενοι επαγγελματίες του χωρου.Και οταν συναλλασσόμαστε μαζί τους πρεπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο επίπεδο των γνώσεών τους,στην κατάρτιση,στην εμπειρία τους,αλλά και στα κίνητρά τους.Είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό.....

Ενας υπάλληλος χρηματιστηριακής εταιρείας είναι ασφαλώς επαγγελματίας του χωρου.Είναι επαγγελματίας στο να μεταβιβάσει η να εκτελέσει μια εντολή μας,στο να μας δόσει μια πληροφορία (π.χ. ποτε "κοβει" μέρισμα μια εταιρεία),ειναι επαγγελματίας στο να διεκπεραιώσει μια γραφειοκρατική διαδικασία.Αλλά αγαπητοί φίλοι,ΔΕΝ είναι η δουλειά του να μας κάνει πλούσιους,μην το ξεχνάτε αυτό.ΔΕΝ είναι η δουλειά του να μας πει τι θα αγοράσουμε και τι θα πουλήσουμε.Και κακώς,πολύ κακώς αναζητούμε τετοιες υπηρεσίες απο ανθρώπους που η δουλειά τους είναι τελείως διαφορετική....

Πρεπει αγαπητοί φίλοι να μαθουμε να ξεχωρίζουμε τα πράγματα.Απο τον κάθε άνθρωπο,απο τον κάθε επαγγελματία,να μάθουμε να ζητάμε αυτό που μπορεί να μας δόσει.Απο τον γιατρό ζητάμε να μας γιατρέψει και οχι να μας δόσει νομική συμβουλή.Απο τον ταξιτζή ζητάμε να μας παει στον προορισμό μας και οχι να μας κουρέψει....Ε,ειναι παράλογο να ζητάμε απο τον δημοσιογράφο,τον αναλυτή,η τον υπάλληλο της τράπεζας να μας πει ποιο χαρτάκι θα τρέξει αυριο....Και ακόμα πιο παράλογο να ζητάμε απο τον ανώνυμο ιντερνετικό φίλο μας να μας κανει πλούσιους σε μια μερα....Δεν εχει ουτε την δυνατότητα,αλλά ουτε και την επιθυμία για κατι τετοιο....

Ελπίζω να συνεισέφερα κατι στον γενικότερο προβληματισμό πάνω σ' αυτό το ζήτημα....

Σχόλια

30/06 17:50  expert
Συμφωνώ απολύτως με την ΄παραπάμω ανάλυση σου. 5*
30/06 18:14  niblans
Αγαπητέ Ανδρέα

Συμφωνώ κι εγώ με τα γραφόμενα σου...Διαφωνώ μόνο με το δεύτερο κομμάτι της προτελευταίας φράσης σου...Πράγματι δεν υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίζουν οι "ιντερνετικοί" μας φίλοι ποιο χαρτί θα τρέξει αύριο , αλλά την επιθυμία να βοηθήσουν κάποιοι απ αυτούς την έχουν...Ετσι πιστεύω τουλάχιστον μέχρι τώρα...Ελπίζω να μην απογοητευτώ στο μέλλον...
30/06 18:29  ΝΕΜΕΣΙΣ
«.Ε,ειναι παράλογο να ζητάμε από τον δημοσιογράφο,τον αναλυτή,η τον υπάλληλο της τράπεζας να μας πει ποιο χαρτάκι θα τρέξει αύριο...Και ακόμα πιο παράλογο να ζητάμε από τον ανώνυμο ιντερνετικό φίλο μας να μας κάνει πλούσιους σε μια μέρα...Δεν έχει ούτε την δυνατότητα, αλλά ούτε και την επιθυμία για κάτι τέτοιο...»
Νομίζω ότι εδώ γίνετε μια ισοπέδωση όλων, ίσως επειδή είχατε πριν από μήνα μια ενταση με κάποιον και τα γραφομενα του εδώ .
Δεν είναι όμως όλοι ίδιοι .Ακόμα και εσείς που γράφετε εδώ νομίζω το κάνετε για καλό σκοπό . Εξάλλου κάποιοι δεν αναφέρουν μετοχές .
30/06 19:14  Α45
Αγαπητοί φίλοι,ο σκοπός του άρθρου δεν είναι να αναλύσουμε το κατά πόσον μπορουμε η πρεπει να εμπιστευόμαστε τις γνωμες η τις αποψεις οσων γράφονται στα blogs η στα φόρα...Εχουμε μιλήσει αλλη φορά για ολα αυτά...

Ο σκοπός είναι να καταδείξει οτι υπάρχουν διαφόρων ειδων επαγγελματίες σε κάθε χωρο,ο καθένας εχει μια συγκεκριμένη ειδίκευση και αποστολή και επομένως απο τον καθενα πρεπει να ζητάμε αυτό που θέλει αλλά και μπορεί να μας δόσει.
30/06 19:19  Κλεάνθης
Αγαπητέ θα με ενδιέφερε ένα σχόλιό σας για το επίπεδο γνώσης (χρηματο-οικονομικών ή άλλων σχετικών σπουδών) του επαγγελματία. Είναι προαπαιτούμενο ή όχι για έναν "καλό επαγγελματία". Καλησπέρα.
30/06 21:01  tasos1955
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕASY RIDER
Oi επαγγελματιες με τους επαγγελματιες 1)σωστο
οι ασχετοι με τους ασχετους 2)σωστο
οι επαγγελματιες με τους ασχετους 3) ?
οι ασχετοι με τους επαγγελματιες 4) ?

οποιος απαντησει σωστα κερδιζει για παντα !
30/06 21:17  Α45
@ Κλεάνθης...αγαπητέ φίλε,δεν ειμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να σου απαντήσει...Το γνωστικό αντικείμενο των σπουδων μου είναι διαφορετικό απο τα του χρηματιστηρίου.

Ολες μου οι γνώσεις για τις αγορές και την τεχνική ανάλυση,προέρχονται απο σχεδόν δεκαετή προσωπική μελέτη,χωρίς καμμια καθοδήγηση η συμβουλή.Ακριβως γι' αυτό ο χρόνος εκμάθησης ηταν μακρυς και δύσκολος.Και πίστεψέ με,το δύσκολο ειναι να ξεχωρίσεις το αναγκαιο απο το περιττό,το χρήσιμο απο το άχρηστο.

Αυτός άλλωστε υπήρξε και ο σκοπός αυτού του blog.Να βοηθήσει τους νεωτερους στον χωρο να αποφύγουν κάποια απο τα δικά μου λάθη...
30/06 22:29  Κλεάνθης
Αγαπητέ Ανδρέα γνωρίζω τη λογική σου και είμαι σίγουρος για το σκοπό σου. Πρέπει να σου πω ότι θεωρώ και εγώ ότι είναι αδύνατη η πρόβλεψη (γενικότερα) και ταιριάζουν στη θεώρησή μου μεθοδολογίες σαν τη δικιά σου.

Στο ερώτημα που έθεσα ήθελα να ακούσω την αποψή σου :)
30/06 22:40  Α45
Αγαπητέ Κλεάνθη,δεν απεφυγα την απάντηση,οπως ισως νομισες...απλά,θεωρώ οτι ενα απλό πτυχιο οικονομικών,ακόμα και ενα μεταπτυχιακό,δεν αποτελουν εγγύηση για επιτυχεις συμβουλές σε οτι αφορά το χρηματιστήριο...

Το παράδειγμα με τους 2 νομπελίστες οικονομολόγους που επένδυσαν τα λεφτά του βραβειου τους στο χρηματιστήριο και τα εχασαν ολα,αποδεικνυει του λογου το αληθες...
01/07 00:33  Κλεάνθης
Ανδρέα δεν κατάλαβες:

όταν λέω "Στο ερώτημα που έθεσα ήθελα να ακούσω την αποψή σου"
εννοώ ότι με κάλυψε πλήρως η προηγούμενη απάντησή σου... ήθελα και όχι θα ήθελα.

Καλό σου βράδυ.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
42 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις