A45 TRADING
Τεχνική ανάλυση και άλλα
Λίγα λόγια για εμένα
Ξεκινώ μία νέα προσπάθεια με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση των επενδυτών.Προσπάθεια στην οποία ευελπιστώ να έχω την βοήθεια,την υποστήριξη,την ενθάρρυνση αλλά και την καλόπιστη κριτική όλων σας.
(διαβάστε περισσότερα)
HOME STUDY COURSE
Σύνδεσμοι


Σοβαρες συζητησεις......
771 αναγνώστες
Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008
11:05

Διαβάζω στα σχόλια καποιου αρθρου σε κάποιο άλλο blog οτι λειπουν οι σοβαρες συζητησεις.....Συζητησεις με επιχειρήματα,με τεκμηριωμενες αποψεις,με κατάθεση αιτιολογημενης γνωμης.Είναι προφανες οτι συμφωνω απόλυτα....

Ολες αυτές τις μερες διαβάζω οτιδήποτε άλλο εκτος απο τα προαναφερθεντα....στην καλύτερη περίπτωση,υπάρχουν καποιες,ελάχιστες,αναλύσεις που εξηγουν γιατί συνεβη κάτι,ΜΕΤΑ το γεγονός φυσικά....Αγαπητοί φίλοι,εχει καποια αξια αυτό?

Πρεπει ολοι να μαθουμε οτι η ασχολία με το χρηματιστήριο είναι μια πολύ σοβαρή ΔΟΥΛΕΙΑ.Δεν είναι παιχνίδι,δεν είναι διασκέδαση,δεν είναι τζόγος,δεν είναι κοινωνική συναναστροφή.Υπάρχουν αλλοι χωροι και άλλες ωρες γι' αυτό.Εχω κουραστεί να βλέπω ατεκμηρίωτες απόψεις,για πάτο της αγοράς,για τιμες στόχους,για ταλαντωτές που γυρνανε πάνω η κάτω,για "ειδήσεις" που ΘΑ βγουν και θα χαλάσουν κόσμο.....Εχω βαρεθεί να διαβάζω προσωπικές επιθέσεις,προσπάθειες απαξιωσης και εξευτελισμού ανθρώπων,εχω βαρεθεί να βλέπω παπαγαλισμους μετοχων που εξαφανιζονται μολις η αγορά δείξει το πραγματικό της πρόσωπο....

Σήμερα εχουμε πάλι μια πτωτική συνεδρίαση.....τουλάχιστον προς το παρόν....ΚΑΝΕΝΑΣ δεν γνωρίζει αγαπητοί φίλοι που θα ειναι η αγορά σε 1 ωρα,σε 1 μερα,σε 1 εβδομαδα....μάλλιασε η γλώσσα μου να το λεω αυτό και πάλι,9 στις 10 ερωτήσεις που δεχομαι ειναι του τυπου "τι θα κανει η αγορά αυριο"....και οταν απαντώ οτι δεν γνωρίζω,εισπράττω την απογοήτευση,την δυσπιστία,ισως και την χλευη του ερωτώντος.....Ο οποίος δεν καταλαβαινει ισως,οτι κανοντας την λάθος ερώτηση ειναι τυχερός που δεν λαμβανει απάντηση.....Θα μπορουσε να λάβει καποια απάντηση,που πρόσκαιρα θα τον ικανοποιούσε,για να τον απογοητευσει λιγο αργότερα.....

Αυτές τις λιγες σκέψεις κάνω......ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ....εκεί  βρίσκονται ΟΛΕΣ οι απαντήσεις.....

Σχόλια

30/06 12:09  geris
Α45 να είσαι σίγουρος ότι η προσπάθειά σου έχει πιάσει τόπο, όμως την αλήθεια και την πραγματικότητα πολλές φορές δεν θέλουμε να την δούμε όταν είναι διαφορετική από αυτή που θέλουμε. Όσον αφορά εμένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την προσπάθειά σου.
30/06 12:31  panospht
Τί καιρό θα κάνει αύριο?

Προφανώς αυτή είναι μία ερώτηση που αφορά το ΜΕΛΛΟΝ! Αρα οι μετεωρολόγοι πρέπει να
είναι συνάδελφοι της Πυθίας.

Εάν κάποιος διασχίσει έναν πολυσύχναστο δρόμο με κλειστά μάτια άραγε θα τον πατήσει κάποιο αυτοκίνητο?

Προφανώς δέν γωρίζουμε με αρκετή σιγουριά αφου η απάντηση θα δοθεί σε μετεγενέστερο χρόνο!

Και μπαίνω στην ουσία του θέματος.

Επειδή κάποιος δέν μπορεί να χρησιμοποιησεί σωστά
τα διάφορα τεχνικά εργαλεία και θεωρίες που
έχουν εμφανιστεί σχετικά με την μελλοντική πορεία των χρηματιστηρίων, αυτό δέν σημαίνει οτι πρέπει και να τα αφορίζει.

Τί θα πεί ΚΑΝΕΝΑΣ δέν ξέρει τι θα γίνει?

Δηλ. εσείς θεωρείται οτι τα έξυπνο χρήμα το οποίο είτε τοποθετεί κάποια δισεκατομύρια είτε τα αποσύρει απο μία αγορά δέν γνωρίζει τι θα γίνει εκ των προτέρων? Τρανή απόδειξη η επενδυτική συμπεριφορά των λεγόμενων ξένων ( σε εισαγωγικά ή μή ) στην Ελληνική αγορά.

Σας πληροφορώ αγαπητέ κύριε οτι εάν συνδιάσετε τις διάφορες θεωρίες ( Elliott, Fibonacci κ.λ.π ) αντικειμενικά και με την προυπόθεση πάντα οτι γνωρίζεται τις λεπτομέρειες τους άριστα και όχι σε ημιμαθή βαθμό τα ΠΡΑΚΤΙΚΟ αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων!

ΟΛΕΣ οι χρηματιστηριακές θεωρίες ακόμα και του Gann, αλλα και τα διάφορα τεχνικά εργαλεία ( τάσης, εσωτερικής δύναμης της αγοράς κ.α ) έχουν περάσει τουλάχιστον στην Αμερική απο εξονυχιστικά τέστ στο πέρασμα των χρόνων και το καθένα προσθαίτει και τον δικό του βαθμό χρησιμότητας σε μία ανάλυση.

Τέλος θα δώσω 2 απλά παραδείγματα πρόβλεψης του μέλλοντος !) απο το πρόσφατο παρελθόν χρησιμοποιόντας 2 πολύ απλά εργαλεία :

1) Ως γνωστόν οι χρηματιστηρικοί δείκτες κινούνται σε τασικά κανάλια. Μετά απο ανοδική πορεία 3 χρόνων περίπου Ο Γ.Δ είχε σχηματίσει ενα σαφές ανοδικό κανάλι το οποίο διέσπασε πτωτικά τηρόντας όλα τα τεχνικά φίλτρα και δεδομένα στις 15/1/2008. Απο εκεί και πέρα δέν χρειαζόνταν να ήσουν μάγος για να ξέρεις οτι η μετέπειτα πορεία του δείκτη για ένα διάστημα τουλ
30/06 12:32  panospht
τουλάχιστον απο 2 μήνες και πίσω).

2) ο Αμερικάνικος δείκτης Dow Jones μετα την καταγραφή νέου ιστορικού υψηλού την περίοδο 2006-2007 και το μετέπειτα ΑΡΧΙΚΟ πτωτικο γύρισμα του είχε δημιουργήσει ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ τόσο στον δείκτη Rsi όσο και στον MACD σε ΕΤΗΣΙΟ ΓΡΑΦΗΜΑ! Για όσους γνωρίζουν πολύ καλά αυτούς τους δείκτες η μελλοντική πορεία του είχε ήδη διαγραφεί ασχέτως της αφορμής απο τα όποια άσχημα θεμελιώδη νέα θα ακολουθούσαν.

Κλείνοντας να σημειώσω οτι θεωρώ τα παραπάνω σχόλια μου καλοπροαίρετα ανεξαρτήτως του δεικτικού ύφους που νομίζω οτι χρησιμοποιώ κατ' εμέ δικαιολογημένα.
30/06 12:32  Α45
Φίλε geris,θα υπενθυμισω το κλασσικο που λεει ενας απο τους καλυτερους και εμπειρότερους traders στον κόσμο..."no one trades the market...Everyone trades his own belief system"...
30/06 12:37  Α45
Φίλε panospht,

σε ευχαριστώ για το μακροσκελές,αλλά χρήσιμο σχόλιο σου.Ξερεις πολύ καλά οτι ακριβως η βαθια γνωση των χρηματιστηριακών πραγματων που εχω αποκτήσει,μου δινει την δυνατότητα να εχω ανοικτό μυαλό και να είμαι δεκτικός σε οποιαδήποτε σοβαρή και τεκμηριωμενη άποψη.

Υπο την εννοια αυτή,πιστευω οτι σχολια σαν το δικό σου αποτελουν στοιχειο μιας ΣΟΒΑΡΗΣ συζήτησης...
30/06 12:49  panospht
Σε αυτό το σημείο απλώς θέλω να σημειώσω με πολύ ικανοποίηση το υψηλό επίπεδο επικοινωνίας που σε διακρίνει ( γι' άλλη μια φορά ) και να τονίσω οτι θα αποτελούσε ευχής έργο εάν μία παρουσία σαν την δική σου στα blogs δημιουργούσε το έρεισμα και σε άλλους αναλογου ήθους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε τέτοιες δραστηριότητες.
30/06 16:42  daytrader
Αγαπητοί φίλοι,
ας μην συμπεριφερόμαστε σαν μανιχαϊστές.
Ο κόσμος δεν είναι άσπρο - μαύρο και φυσικά ούτε ο κόσμος του χρηματιστηρίου.
Ο Ανδρέας ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΕΙ όταν αναφέρει ότι κανένας δεν ΓΝΩΡΙΖΕΙ που θα βρίσκεται η αγορά σε κάποιο μελλοντικό χρόνο. Μπορεί να συμβεί μια φυσική καταστροφή, ένα ασύμμετρο γεγονός, κάποια απρόσμενη είδηση.
Αυτό όμως δεν θα πρέπει να μας καταδικάζει σε μοιρολατρία.
Παρακολουθούμε, ενημερωνόμαστε, εργαζόμαστε σκληρά όπως αναφέρει ο Ανδρέας εκτιμούμε την κατάσταση και παίρνουμε θέση.
Κρινόμαστε τελικά εκ του αποτελέσματος.
Μπορεί να το κάνει ο καθένας ?
Μπορούν να το κάνουν όλοι ?
Προφανέστατα όχι.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ

30/06 16:57  daytrader
Σοφότατο το απόφθεγμα που ανέφερες
"no one trades the market...Everyone trades his own belief system"
είναι όμως η αρχική παραδοχή, η βάση της ανάπτυξης της χρηματιστηριοθεωρίας (κατά το κοσμοθεωρίας) ορισμένων traders. Εμου συμπεριλαμβανομένου.
Το ζητούμενο είναι τι κάνεις μετά.
Και αυτό εξαρτάται από τον ΣΤΟΧΟ θέτει ο καθένας.
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
35 ψήφοι

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Βασικός σκοπός του blog θα είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των επενδυτών σε θέματα τεχνικής ανάλυσης,αλλά και ο σχολιασμός γενικώτερα της πορείας των αγορών.

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις